„Szia, Uram! MCC-bizonyítvány érdekel?” - Jobbik Orbánék új felvételi ravaszságáról

„Szia, Uram! MCC-bizonyítvány érdekel?” - Jobbik Orbánék új felvételi ravaszságáról

A konzervatív párt szerint ennyi erővel egy Orbán-tetkó vagy egy fideszes fülbevaló is többletpontot jelenthetne…

A Jobbik-Konzervatívok megdöbbenéssel értesült arról, hogy kétszer annyi pontot érhet a felvételin egy MCC-bizonyítvány, mint egy nyelvvizsga. Ez számunkra az 1956-utáni diktatúra Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetemet, az úgynevezett Foxi-Maxi egykori kommunista ideológiai képzését idézi meg - kezdi friss sajtóközleményét az ellenzéki párt.

Mint írják:

Politikai közösségük az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fog fordulni az ügyben, mivel ezzel sérül az „egyenlő bánásmód elve”. A törvény ugyanis kimondja, hogy az esélyegyenlőség előmozdítása elsősorban állami kötelezettség, és deklarált célja, hogy hatékony jogvédelmet biztosítson a megkülönböztetést elszenvedők számára.

Úgy látják: amíg nyelvvizsgát bárki tehet, addig egy deklaráltan ideológiailag befolyásoló „pártiskola” számos diákot visszatarthat. Ennyi erővel egy Orbán-tetkó vagy egy fideszes fülbevaló is többletpontot jelenthetne…

Bár jól tudjuk, hogy a Fidesz vezető politikusainak jelentős része a KISZ-ben, illetve az MSZMP-ben szocializálódott, a Jobbik-Konzervatívok elutasítja a Fidesz újabb időutazását a kommunista diktatúrába

- zárul a jobbikos közlemény.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) évnyitóján az újbudai Flamenco Hotelben 2021. szeptember 9-én. MTI/Máthé Zoltán)