A Szijjártót jachtoztató milliárdos cége nyerte a ZalaZone tesztpálya 500 milliós tenderét

A Szijjártót jachtoztató milliárdos cége nyerte a ZalaZone tesztpálya 500 milliós tenderét

A Szijjártó Pétert jachtoztató Szíjj László cége, a Duna Aszfalt Zrt. építheti tovább a ZalaZone tesztpálya több elemét mintegy félmilliárd forintért - számolt be az mfor.hu hétfőn a TED közbeszerzési hatóság eredményhirdetéséről, melyre egyébként csak ez az egy cég pályázott. Az összeg egész pontosan nettó 501 269 728 forint.

Kész főnyeremény volt a NER-lovagoknak a járvány! 800 millárd fejlesztési pénzt osztottak szét egymás között

A HVG írta meg, hogy a jelenleg is zajló koronavírus-járvány alatt, a NER-hez kötődő nagy építőcégeknél nem volt leállás ment tovább az élet, mint a vírus előtt. Szíjj László, Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Paár Attila társaságai a válság kezdete óta mintegy 800 milliárd forintnyi tenderen szerepeltek sikeresen.

A NER meghatározó tagjának érdekeltségébe tartozó vállalatnak a gazdasági lap szerint érdemes sietnie, mivel a mintegy 45 milliárd forintba kerülő, 260 hektáron elterülő tesztpályát elvileg az év végéig be kell fejezni, s ennek fontos része a bevállalt munka. Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint ez a feltéteé teljesülni is fog, mint fogalmazott,

a pálya 90 százalékos készültségi szinten van.

Megjegyzik azt is, Szíjj cége nem új szereplő a fenti megaprojektnél, annak megvalósításában többször közreműködött már, továbbá a Mészáros Lőrinchez tartozó ZÁÉV Zrt. is nyert el - magasépítési - megbízásokat a ZalaZone-nál.

A Szijjártót jachtoztató Szíjj László szerezte meg az uniós és magyar költségvetési pénzzel is megtámogatott balatonfüredi üdülőt

Immár okirati bizonyítékunk van arra, amit egy hónapja még csak sajtóinformációként írtunk meg: a tiszakécskei milliárdos, a közbeszerzéseket sorra nyerő Duna Aszfalt tulajdonosa, a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert luxusjachtján nyaraltató Szíjj László szerezte meg a balatonfüredi Villa Vitae tulajdonjogát. Az ingatlan friss tulajdoni lapjának tanúsága szerint az adásvételről szóló dokumentumokat július 9-én érkeztették a Földhivatalhoz.

A Duna Aszfaltnak többek között gépkocsimosót kell létesítenie a benzinkút északi oldalán, bővítenie szükséges az úgynevezett technikai épület körüli parkolót. Ezen felül különféle tereprendezési feladatok várnak a láthatóan sokoldalú cégre, az elektromos hálózat bővítésével, közművesítéssel és térvilágítás kiépítésével együtt. Csak néhány vállalást említve.

Mint írják, a napokban ünnepélyesen felavatták az önvezető járművek tesztelésére készült speciális útfelületet a presztízsberuházás friss mérföldköve gyanánt.

Emlékeztetnek, hogy

a most elnyert közbeszerzés ellenértéke mégis eltörpül a többi megbízáshoz képest,

ugyanis a milliárdos rengeteg közbeszerzést nyert az elmúlt években: jelesül a Pakshoz kapcsolódó Duna-híd és útszakaszainak 91,9 milliárd forintos beruházását is.