Szijjártó Péter Önért és a hazáért tárgyal

Külgazdasági és külügyminiszerünk éjt nappalá téve dolgozik, hogy a különböző égtajok felé történő nyitások a minél teljesebbé válhassanak.

Külgazdasági és külügyminiszterünk éjt nappallá téve dolgozik, hogy a különböző égtájak felé történő nyitások minél vaskosabb pénzkötegekben materializálódhassanak. Ezért is jó, amikor a Magyar Távirati Iroda és a külügy közös koprodukcióban egy filmre valónyi képkockával kedveskedik a nagyérdeműnek és az újságírónak, mert így láthatóvá válik, Szijjártó Péter nem lopja a napot: ilyen, amikor tárgyalni kell egy dúsgazdag közel-keleti sejkkel és/vagy miniszterekkel, vagy épp előadást tartani egy teremnyi olajsahnak, annak érdekében, hogy a "magyar-dubaji gazdasági kapcsolatok a továbbiakban is töretlenül fejlődjenek".

Szijjártó tehát Dubajba látogatott, ám ellentétben az odaexportált celebhölgyeinkkel, a miniszter a gazdasági kapcsolatok elmélyítésén fáradozott. Képriportunkban Szijjártó Péter egy napját láthatják.

Szijjártó Péter és Szultán bin Szaíd al-Manszúri gazdasági miniszter

ghj

Szijjártó Péter és Szultán bin Szaíd al-Manszúri gazdasági miniszter 2., a baloldalon üldögélő kedves úr és a szandál nélkül

klé

Szijjártó Péter a hallgatóságban

uio

Szijjártó Péter a pódiumon

wer

Szijjártó Péter és a figyelmes hallgatóság, és még több szandál:

hjk

Szijjártó Péter, a figyelmes hallgatóság és egy telefonját nyomogató hölgy:

léá

Szijjártó Péter, Madzsid Szaif al-Ghurair, a dubaji kereskedelmi- és iparkamara elnöke megbeszélést folytat egy seregnyi ásványvíz előtt

ghj

Ugyanaz, csak másik szögből

jlk

Végül Szijjártó Péter és a háttérben a legényvirág, amely köztudottan szárazságtűrő. Olyannyira, hogy még nálam is jól érzi magát.

hjk