Szilágyi György azt kéri Tóth Bertalantól, hogy őt is jelentse fel az előválasztási bizottságnál

Szilágyi György azt kéri Tóth Bertalantól, hogy őt is jelentse fel az előválasztási bizottságnál

Szolidaritást vállalok Dr. Szabó Ervinnel és Süle Zsolttal, ezért a posztomat nyugodtan tekintsd beismerő vallomásnak és engem is nyugodtan jelents fel az Országos Előválasztási Bizottságnál – írta Facebookon közzétett nyílt levelében Szilágyi György jobbikos képviselő az MSZP társelnökének, Tóth Bertalannak.

A Jobbik alelnöke azt követően fordult a szocialista politikushoz, hogy az etikai vizsgálatot indíttatott az Országos Előválasztási Bizottságnál a jobbikos Szabó Ervinnel szemben, miután a szombat délelőtt leállt választási rendszer okozta kavarodás során a jelölt bement segíteni társainak az előválasztási sátorba, pedig ezt a szabályzat tiltja. Mivel azonban a választás szünetelt, nyilvánvalóan nem történt semmilyen szabálysértés.

Szilágyi azt írta, hogy náluk a Budapest 14-es választókörzetben ugyanez történt, mind ő, mind ellenfele többször megsértették a tízméteres szabályt, hiszen tíz méterről nehéz lett volna megoldani a munkát, és úgy gondolták, hogy az a legfontosabb, hogy rendben elinduljon a választás.

„Elismerem ezzel többször megsértettem a tízméteres szabályt, de nekem fontosabb, hogy ne hagyjuk magukra az embereket, ha baj van.

Kedves Berci!

Szolidaritást vállalok Dr. Szabó Ervinnel és Süle Zsolttal, ezért a posztomat nyugodtan tekintsd beismerő vallomásnak és engem is nyugodtan jelents fel az Országos Előválasztási Bizottságnál.”

- írta Szilágyi György. A szocialista vezető tettére Jakab Péter úgy reagált, hogy a támadás alatt álló ellenzéknek összefognia kellene, nem pedig piti módon „csip-csup” ügyekkel foglalkoznia.