Testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolja édesapját Szilágyi Liliána

Testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolja édesapját Szilágyi Liliána

Szilágyi Liliána Európa-bajnokságon ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó a közösségi oldalain közzétett bejegyzésben testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolta meg az édesapját.

Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve. Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem. Legyen szó testi fenyítésről, megfélemlítésről, szeretet és figyelem megvonásról, avagy szexuális visszaélésről

- írja az úszónő.

Szilágyi Liliána szerint édesanyját a szeme láttára verte félájultra az apja, amennyiben "esetleg nem tetszett neki, az amit mondott, vagy tett".

Éppen úgy, ahogyan megtette, mikor terhes volt még velem anyukám. Ahol, hogyha nem teljesítettem az elvárt eredményt, akkor a semmibevétel és a különféle büntetések a velejárói az életemnek. Ahol nem lehetett önálló szavam, gondolatom, véleményem vagy célom

- fogalmazott.

A sportoló szerint a külvilág ebből csak egy szerető családot látott, sikerekkel és világraszóló eredményekkel megtetézve. Végül 2016-ban szakította meg apjával a kapcsolatot, azonban a húga az apjánál maradt, így azóta nem lehet kapcsolata vele.

Az úszónő posztja végén arra kér mindenkit, hogy az édesanyját ne keressék meg és ne ítéljék el, "mert még nincs olyan állapotban, hogy a megélt traumákról nyíltan beszéljen".

A poszt megjelenésével párhuzamosan publikált Elviszlek magammal című műsor legújabb epizódjában Szilágyi Liliána részletesen is beszélt az őt ért abúzusról.