Hiányolják a többi egyetem szolidaritását a SZFE hallgatói és a velük egyetértő civilek

Hiányolják a többi egyetem szolidaritását a SZFE hallgatói és a velük egyetértő civilek

Miközben sorra mondanak fel a Színház és Filmművészeti Egyetem tanárai, a hallgatók pedig nem engedik be a kormány által kinevezett új vezetőséget, az egyetem Vas utcai épülete előtt sokan szolidaritásukat fejezik ki a diákok felé. Ételt, italt hoznak a diákoknak és arra bíztatják őket, hogy ne engedjenek követeléseikből. Ugyanakkor sokan hiányolták a fővárosi egyetemek, főiskolák kiállását a SZFE mellett. 

Itt kéne lenni nagyon sok egyetemistának. A Corvinus egyetemmel is ez történt. 

- mondta az Alfahírnek Péter, aki már közel egy napja áll a SZFE épülete előtt. Úgy véli, a diákoknak most kell összefogni, mert szerinte bármelyik egyetemmel megteheti a kormány, hogy pártkatonákat küld a felsőoktatási intézményekbe.

Horváth Mózes, jelenleg egy színitanoda hallgatója, de jövőre jelentkezik a Színház és Filmművészeti Egyetemre.

 

Ismerem a fél társaságot, akik most benn vannak. Beszélni ugyan nem tudtam velük, de nagyon büszke vagyok rájuk és remélem kitartanak. Mi itt leszünk és kintről segítjük őket.

- tette hozzá Horváth Mózes.

Közben egyre többen érkeznek, hogy kifejezzék együttműködésüket. Volt aki attól tartott, hogy a rendőrség erőszakkal próbálja eltávolítani a hallgatókat az egyetem területéről. Ennek egyelőre nem volt semmi jele, ugyanakkor sokan vélik úgy, hogy a kormány erre készül, mivel a SZFE diákjaik korábban kijelentették, hogy nem hátrálnak.

Nem biztos, hogy ez drasztikus változást idézne elő, de nagyon remélem, hogy a hallgatóknak végül sikerül elérniük a céljaikat. Én is hiányolom a többi egyetem szolidaritását, de hát ez mindenkinek a saját döntése, hogy eljön-e ide és személyesen vállal közösséget a diákokkal.

- mondta az Alfahír kérdésre Noémi.

A SZFE-t elfoglaló hallgatók nem nyilatkoznak, de köszönetüket fejezték ki mindazoknak, akik jelenlétükkel segítik törekvéseiket. Annyit azonban elmondtak, hogy nem hátrálnak, s bár továbbra is nyitottak a párbeszédre, a kormány és Vidnyánszky Attila direktor nem áll szóba velük.