A szlovák védelmi miniszter szerint ukrán katonák kiképzése zajlik Magyarországon

A szlovák védelmi miniszter szerint ukrán katonák kiképzése zajlik Magyarországon

Jaroslav Naď azt állította, hogy Magyarországon is képeznek ki ukrán katonákat.

Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszter egy, a kelet-szlovákiai Nagymihályban tartott hétfői beszélgetésen azt állította, Magyarországon is képeznek ki ukrán katonákat - írja a parameter.sk.

A védelmi miniszter mellett a külügyi tárca vezetője, Rastislav Káčer is kifejtette véleményét az orosz-ukrán háborúról. Az eseményen egy hangoskodó oroszbarát csoport is megjelent. Naď kérdésre válaszolva elmondta, Csehország és Lengyelország nagyobb mértékben támogatja Ukrajnát az orosz agresszor elleni harcban, mint Szlovákia.

"Ki másnak segítenénk, ha nem a szomszédunknak" - tette fel a kérdést a szlovák védelmi miniszter, megjegyezve, hogy a szomszéd országnak szinte kötelessége segítő kezet nyújtani. Erre valaki bekiabálta, hogy bezzeg Magyarország kimaradhat ebből az egészből.

Ezt helyesbítve a védelmi miniszter közbeszólt:

"A magyarok is segítenek - az, hogy ön erről nem tud, és terjed a propaganda arról, hogy ők nem segítenek, az egy dolog. De vajon arról van tudomása, hogy a területükön folyik az ukrán katonák kiképzése? Talán erről nem is tud."