Szombaton forgalomkorlátozások lesznek a pesti belvárosban

A közleményben azt írták, hogy szombaton egész napos mellrákellenes rendezvény lesz a Széchenyi István téren, 13.30 és 15.30 között pedig felvonulást tartanak, amelynek résztvevői a térről indulnak és a Lánchíd, a Clark Ádám tér, a Lánchíd utca, a Döbrentei tér, az Erzsébet híd, a Jane Haining rakpart és az Eötvös tér érintésével térnek oda vissza.

Emiatt péntek 22 órától vasárnap 4 óráig lezárják a Széchenyi István teret a Zrínyi utcától a Vigyázó Ferenc utca vonaláig, valamint a Széchenyi rakpartot az Arany János utcától a Vigyázó Ferenc utcáig, továbbá a felvonulás útvonalán szakaszos forgalomkorlátozásokra kell számítani. A Széchenyi István tér déli körpályája kétirányú lesz a József Attila utca felől, így a felvonuláson kívüli időszakban váltakozva halad a forgalom a Lánchíd, illetve a József Attila utca felé.

A felvonulás miatti lezárás több autóbuszjáratot is érint, így péntek 22 óra és vasárnap 4 óra között egy-egy időszakra módosul a 15-ös, a 16-os és a 17-es villamospótló, valamint a 86-os, a 105-ös, a 115-ös, a 916-os és a 990-es autóbusz útvonala.