Szorgalmas Ignác lopott hűtőt, sütőt, de még porszívót is

Ignácék alkalmi munkákból tarthatják fent magukat, legalábbis abban az esetben, ha a betöréseket munkának tekintjük.

A két jómadár szépen kipakolt egy házat.  A rendőrség R. Ignác és K. Ignác ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.  Orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt R. István 36 éves cserháthalápi lakos ellen is eljárás indult.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján R. Ignác 2015. július közepén pénteken egy mohorai ingatlan ablakát betörte, majd a házból eltulajdonított különböző háztartási gépet - porszívót, hűtőgépet, mikrohullámú sütőt, mosógépet – egyéb berendezési tárgyat és konyhai edényeket. A nyomozás adatai alapján alapos a gyanú továbbá arra, hogy K. Ignác az elmúlt két hétben az ingatlanból további berendezési tárgyakat tulajdonított el, míg R. István az épületből eltulajdonított hűtőszekrényt gyanúsítottaktól megvásárolta, melyről tudta, hogy az bűncselekményből származik.

A hatóság tagjai a nyomozás adatai alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható három férfit, akiket elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak. A nyomozók a személyek tartózkodási helyén megtartott házkutatáson az eltulajdonított tárgyak nagy részét megtalálták és lefoglalták.