Szorgos Zoltán lopott autóval járt kocsikat feltörni

Kissé pofátlan dolog lopott kocsival lopni járni.

A police.hu azt írja, hogy Zoltán 2014. július 3-a és 2016. február 28-a között Budapest XI. kerületében 25 autót megrongált és azokból minden mozdítható értéket – szerszámkészlet, bicska, hifi berendezés, rádiók, hangszórók, akkumulátorok, kerékemelő, forgalmi engedély, pótkerekek, elsősegélycsomag, elakadásjelző háromszög, kerékkulcs, napszemüveg, bluetooth headset, kulcscsomó, fényszórók, gyermekjátékok, gumiabroncsok felnivel együtt, CD lemezek, ablaktörlő lapát – ellopott. Az egyik autóból még a benzint is leszívta. A nyomozás során az is kiderült, hogy 2015. szeptember 28-a és 2015. szeptember 29-e között ellopott egy autót, amivel több bűncselekmény helyszínére érkezett.

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként N. Zoltánt az újbudai rendőrök beazonosították és 2016. február 29-én otthonában elfogták, majd előállították a kerületi kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során a férfi mind a 25 gépkocsi feltörést és az autólopást beismerte.

A férfi otthonában tartott házkutatás alkalmával több olyan tárgyat – forgalmi engedély, autó rádió, autósrádió előlap – találtak, melyek bűncselekményből származhattak.

Az ellopott autót a kerületi rendőrök január 8-án megtalálták, azt a tulajdonosának visszaadták. Az előzetesben lévő férfit hamarosan bíróság elé állítják.