Szórólapokon és tejesdobozon keresik az eltűnt Farkas Flóriánt

Hazavárják a magyar adófizetők és OLAF bácsi is.



Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján - amelyet a Gyorskocsi utcai fogda előtt tartott Budapesten - azt mondta: normális esetben ott kellett volna találni Farkas Flóriánt. A párt aktivistái "Keressük Farkas Flóriánt" című röplapokat ragasztottak ki a környéken.

A jobbikos politikus úgy fogalmazott, ha a csalás, a szélhámosság és a felelősség alóli menekülés olimpiai szám lenne, akkor Michael Phelps a több mint 20 aranyérmével "csak jelenthetne" Farkas Flóriánnak, a "Fidesz-válogatott" pedig minden nemzetet felülmúlna.

Mirkóczki Ádám felháborítónak minősítette, hogy Farkas Flórián "vélhetően a rendre szállított olcsó cigányszavazatok miatt" továbbra is bizalmat élvez sőt, a jelek szerint az EU korrupció ellenes hivatalának, az OLAF-nak a nyomozását is megússza. Amíg a kormány ehhez asszisztál, addig

"Farkas Flórián egymaga

a cigányság integrációjának legnagyobb gátja"

- jelentette ki a Jobbik szóvivője.

"Azt követeljük a Fidesztől, hogy

vegye le az oltalmat Farkas Flóriánról."

- mondta a politikus.

A politikus felidézte Mengyi Roland fideszes parlamenti képviselő korrupciós ügyét is. Mirkóczki szerint az a botrány is bizonyítja, hogy

"a Fidesz által propagált keresztény-polgári Magyarország valójában nem más, mint egy korrupcióra épülő maffia-kormányzat."

A politikus szerint itt már nem egyszerű vélelmezésről van szó, hanem tanúvallomásokról, és lehallgatási jegyzőkönyvekről. Így, ha a Fidesz következetes lenne, azonnal kizárná frakciójából Mengyi Rolandot, és kezdeményezné a közéletből való távozását. Mirkóczki azonban úgy véli, erre nem fog sor kerülni, mert a jelenlegi rendszer "a kéz kezet mos" elvére épül. A képviselő úgy látja, Polt Péter legfőbb ügyész is részese ennek a gépezetnek, mert "nem esküjének megfelelően végzi munkáját", hanem politikai-hatalmi elvárásoknak igyekszik megfelelni.

A Gyorskocsi utcai fogda bejáratára mutatva azt mondta:

"Ha a Jobbik kormányra kerülne, ez az ajtó nemhogy gyakran nyitódna, és záródna, de be se kellene csukni, mert sorozatosan érkeznének ide a gazemberek."