Szoros, 5:1-es vereséget szenvedett el az utánpótlás válogatott

Ilyen például, hogy az első mérkőzésen csak nem kis szerencsével tudtak győzni! Akkor az Eb-selejtező elitkörre készülő szlovákok csak megszorongatni tudtak minket, és győztek 3-2-re.

Sajnos a második mérkőzés előjelei nem voltak a legjobbak, az időjárás sem kedvezett a csapatnak. Nem volt túl szerencsés, hogy a szlovákok már a találkozó első perceiben agresszíven letámadtak a magyar térfélen, ami egy kicsit összezavarta a fiúkat.

A nedves (vajon miért volt nedves?) fű miatt megcsúszott a kirúgásra készülő kapusunk, az adódó - igazságtalan - lehetőségre pedig sajnos a szlovák Mráz lecsapott, és megszerezte az abszolút nem megérdemelt vezetést.

Sajnos a kapott gól miatt rendezni kellett sorainkat, ezalatt kaptunk még két gólt. A 16. percben Mráz fejjel volt eredményes, majd a 37. percben Spalek egy távoli lövéssel növelte a hazai előnyt, ezzel sajnos 3:0 oda.

Második félidő: 2:1

A második félidő merőben más játékképet mutatott, kiegyenlítetté vált a találkozó. Előbb Czingráber, majd Murka lövésénél kellett nagyot védenie a hazai kapusnak, de ezúttal is szerencséjük volt a szlovákoknak!

A 82. percben Rózsahegyi Dominik beadása után Popov Patrik szépített, majd pár perccel később egy szabályos gólunkat nem adta meg a játékvezető - újabb példáját mutatva ezzel, hogy összeesküdött ellenünk mindenki. De ez még semmi.

3:2 helyett 4:1-re alakult a mérkőzés, mivel az égbekiálltó igazságtalanság után egy ellentámadás végén büntetőhöz (ezt persze megadta a "játékvezető") jutottak a tótok, amt Kopicár értékesített is.

A 92. percre is maradt egy szlovák gól, Jirka 25 méterről bombázott a kapunkba, kialakítva az 5-1-es, abszolút nem mérvadó végeredményt.

Pozitív jelek

- A szlovákok az első félidőben sokkal jobban játszottak nálunk, motiváltabbak voltak, agresszívebben futballoztak, ennek eredményeképpen már a szünetre eldöntötték a mérkőzést - mondta a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.

- A második félidőre rendeztük a sorokat, összeszedettebbek voltunk, vezettünk veszélyes támadásokat, és úgy tűnt, szorosabbá tudjuk tenni a meccset, de ehelyett a hajrában kapott két góllal nagy különbségű lett a hazaiak győzelme - mondta a Mester.

Nem keresünk kifogásokat, dolgozni kell tovább

Nem foghatjuk külső körülményekre az eredményt, ezen a mérkőzésen nem tudtuk felvenni a hazaiak ritmusát, az Eb-selejtezők előtt álló szlovákokon pedig látszott, hogy élesek, motiváltak, és teljesen megérdemelten nyertek.

Nem baj, majd legközelebb.