A riasztórendszer tényleg segíthet megóvni a vagyontárgyakat (x)

A riasztórendszer tényleg segíthet megóvni a vagyontárgyakat (x)

Ha komplex, kiemelten hatékony és valóban megbízható vagyonvédelmi megoldást keresünk, akkor leginkább a riasztórendszer telepítésére és alkalmazására gondolhatunk. A cikkben azt is kifejtjük, hogy miért.

Vagyis igyekszünk minél inkább rámutatni arra, hogy miként hasznosíthatók a fejlett riasztórendszerek, illetve milyen úton és módon oldható meg a testreszabásuk.

Ha a vagyontárgyaink védelméről van szó, nem lehetünk túlzottan óvatosak

Persze ennek a valóságtartalmát sokszor csak utólag sikerül érzékelni. Ugyanakkor nem nehéz belátni, hogy a nemkívánatos és illetéktelen behatolókkal szembeni védekezésnél a proaktív hozzáállás sokkal inkább kifizetődő.

Vagyis amennyire csak lehet, célszerű gondoskodni a betörések megelőzéséről. Hogyha ehhez keresünk kiemelten hatékony és sokszor bizonyított megoldást, akkor szinte minden út a riasztórendszerek alkalmazása felé vezet.

Merthogy háztartási környezetben is abszolút lehet a riasztórendszereknek létjogosultsága, biztosítva ezáltal a vagyontárgyak fokozottabb védelmét.

Az okosan kialakított védelmi mechanizmusnak ma már a fejlett riasztórendszer is a része

Fontos leszögezni, hogy nem feltétlenül maga a riasztórendszer lesz majd az, ami megálljt parancsol a betörőknek. Ugyanakkor többféle módon is zavarhatja, gátolhatja őket a cselekvésben.

Egyrészt nincs az a betörő, aki szívesen lát hozzá egy olyan ingatlan rablásához, ahol telepítve van egy fejlett riasztórendszer. A riasztó ugyanis extra kockázati tényezővel ér fel, úgyhogy indokolt lehet egy kevésbé rizikós célpontot keresni inkább.

Persze ha nincs elrettentés, a riasztó megszólalása még ott van hatékony fegyverként. A fülsiketítő szirénázás közepette nehéz elképzelni azt a betörőt, aki ne távozna gyorsan és sietősen. 

Mi mindent biztosíthat egy kellően fejlett és felhasználóbarát riasztórendszer?

Fontos, hogy ma már a személyre szabott riasztórendszerek kialakítása sem feltétlenül luxuscikk. Sőt, a telepítés ellenértékeként rendelkezésre álló kiemelt védelem igencsak megtérülhet.

Hasznos megoldást jelenthet az illetéktelen behatolást jelző érzékelők kialakítása az otthonunk különféle pontjain. Egyébként a helyiségek védelmére általában a passzív infra-mozgásérzékelők telepítése a kiváló megoldás, amikor épp senki sincs otthon.

Ha pedig otthon pihenve szeretnénk magunkat minél inkább biztonságban érezni, akkor a nyílászárókra szerelt nyitásérzékelők jelenthetnek kézenfekvő megoldást. Látható tehát, hogy a modern riasztórendszerek többféleképpen is hasznosulhatnak.

Mindenképp extra hozzáadott értéket jelenthet, ha a CRITERION Távfelügyelet segítségével kialakított riasztórendszer az egyedi igények és körülmények figyelembevételével történik a minél komolyabb hatékonyság érdekében.