Jól választok, ha a legolcsóbb költöztető céget választom? (x)

Jól választok, ha a legolcsóbb költöztető céget választom? (x)

   

A költöztetés szó hallatán általában először mindenkinek az ezzel járó pluszköltségek jutnak az eszébe és az, hogy jó lenne minél költséghatékonyabb megoldást találni. De vajon lehet-e egy nagyon olcsó cég egyben megbízható is? Egy költözés egyébként is rengeteg stresszel jár, fontos, hogy értékeink biztonságáért ne kelljen aggódni. 

Nem drága, de vajon megbízható is?

Előfordulhat, hogy kiválasztunk egy magukat a legolcsóbb költöztetőknek hirdető céget, és a munka elvégeztével tényleg nem érnek minket kellemetlenségek, minden a várakozásoknak megfelelően zajlott, viszont ez ritkábban fordul elő. A gyanúsan olcsó ajánlatok számos (akár rejtett) hátránnyal is járhatnak.

Cikkünkben most annak jártunk utána, melyek lehetnek ezek. Ebben a Visszuk.hu profi költöztető cég munkatársai voltak a segítségünkre. 

A túl csábító ár hátrányai

  • Rejtett költségek: Az elsőre olcsónak tűnő ár valójában lehet, hogy nem is olyan olcsó. A végleges számlán olyan tételek is feltűnhetnek, amiről előzetesen nem volt tudomásunk, úgymint: pluszköltség a bútorok szét- és összeszereléséért, a bebiztosított csomagolóanyagokért, a plusz fordulókért, esetleg a ház előtt való parkolás és a területre való behajtási engedély díjáért. Éppen ezért fontos az egyértelmű és korrekt kommunikáció, mindkét fél részéről. 
  • Műszakilag nem megfelelő teherautó: A kellő tőke és tapasztalat nélküli vállalkozások a legolcsóbb áron szerzik be autóikat, ezek viszont gyakran meghibásodnak. Műszaki hiba esetén csereautó általában nem áll a rendelkezésükre, így a leszervezett költöztetés elhúzódhat vagy akár meg is hiúsulhat, rendkívüli kellemetlenséget és akár anyagi kárt is okozva ezzel.
  • Tapasztalattal nem rendelkező rakodómunkások: Minden költöztető céget legfőképpen a költöztetést végző szakemberek határoznak meg. Fontos szempont, hogy mennyire dolgoznak összeszokott csapatként és hogy mind fizikailag, mind szakmailag kellő mértékben felkészültek-e.
  • Beugrós sofőr: A túlontúl is jó áron költöztető cégek nagy része a bérköltségeken spórol, ezért gyakran beugrókat alkalmaznak, így a sofőröket is. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg a sofőr a főállása után, fáradtan végzi a munkát. Szeretne minél hamarabb végezni, ezért előfordulhatnak figyelmetlenségek mind a vezetés, mind a rakodás és rögzítés során, aminek a szállított tárgyak látják kárát. 

Felkészült csapattal a nyugodt költözésért

A Visszuk.hu egy több autóból álló járműparkkal rendelkező és tapasztalt szakemberekből álló csapat, akik a budapesti költöztetést a hivatásuknak érzik. 

Látogass el a honlapjukra és kérj egyedi, személyre szabott árajánlatot, amit akár már pár órán belül is megkaphatsz, a költözés pedig nem teher többé.