A szépség valóban belülről fakad? (x)

A szépség valóban belülről fakad? (x)

Egyes esetekben nem is fogalmazhatnánk ennél pontosabban. Hiszen nemcsak az egészségünkért, valamint a szervezetünk harmonikus működéséért, hanem a bőrünk ragyogásáért is nagyon sokat teszünk, ha a megfelelő étrend-kiegészítőket választjuk.

Egészséges életmód, és még egy kis plusz

A SzépségCenter étrend-kiegészítői pedig egészen pontosan azt az extrát jelentik számodra is, amivel kihozhatod a legtöbbet magadból, és még tovább fokozhatod természetes szépségedet.

Annak ellenére, hogy a D-vitamin szerepéről elég sokat lehet hallani az immunrendszer helyes működése, valamint az ellenálló képesség fokozása szempontjából, egyéb fontos tulajdonságait már sokkal kevesebben ismerik. Sokan egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy komoly jelentősége van a bőr egészsége, s így természetesen a szép és ápolt külleme szempontjából.

Mitől függ a D-vitamin szintje?

Önmagában a D-vitamin szintézise rengeteg dologtól függ az emberi szervezetben. Az többnyire jól ismert tény, hogy a nyári, napsütésben gazdag hónapok során jellemzően kielégítő ebből a szempontból a helyzet, miközben a téli időszakban a lakosságnak igen komoly része szenved ugyanennek a fontos vitaminnak a hiányától. 

Azonban azt, hogy mennyire ideális a D-vitamin aktuális szintje, számos más tényező által is befolyásolt, ilyen például az életkor, az, hogy a Föld melyik régiójában élsz, s ott milyen a napsugárzás, illetve milyen mértékű az UVB-sugárzás. Ahogy az sem elhanyagolandó például, hogy milyen öltözködési szokások, esetleg előírások vannak az adott térségben, s így egyáltalán mekkora bőrfelületet érnek rendszeresen a nap sugarai. 

Emellett pedig természetesen a táplálkozás is fontos szerepet játszik ebben a kérdésben. Mind az egészséges ételek fogyasztásával, mind a táplálékkiegészítőkkel nagyon sokat tehetsz magadért. Étkezéssel elsősorban D2-vitaminnal gazdagítod a szervezetedet - habár az állati eredetű táplálékok D3-vitamint is tartalmaznak - míg az étrend-kiegészítők révén a napsütés hatására létrejövő D3-vitamin szintjét növelheted.

A D-vitamin számos bőrproblémával szemben hatékony segítségnek bizonyul

Nemcsak az immunrendszer támogatása érdekében jó ötlet némi extra D-vitamin bevitelével támogatni a tested egészséges működését, hanem azért is, mert több, gyakori, bőrrel kapcsolatos panasszal szembeni küzdelemben is hatékony fegyverként számíthatsz rá.

Nagyszerűen beválik, ha különféle gyulladásos problémákkal küzdesz, de allergiás tünetek esetén is képes támogatni azok leküzdését. Fontos tulajdonsága, hogy akár helyileg is aktiválódik a bőrben, így autokrin-parakrin hatást gyakorolva a bőr sejtjeire. 

Az olyan, sajnos sűrűn előforduló panaszoknál, amilyen az akné, a rosacea, sőt akár az atópiás dermatitisz vagy a psoriasis, nem érdemes megfeledkeznünk a D-vitamin kedvező hatásairól! Támogasd szépségedet belülről is, hogy valódi fényében tündökölhessen!