Ismerkedj meg a női manikűrkészlet előnyeivel! (x)

Ismerkedj meg a női manikűrkészlet előnyeivel! (x)

Egy női manikűrkészlet elengedhetetlen tartozéka a mindennapjaidnak. Talán igazából bele sem gondolsz, hogy a kezeid, a körmeid állapota mennyire árulkodik rólad. Hiába vagy a legdrágább ruhákba öltözve, ha a körmeid töredezettek, ápolatlanok.

A női manikűrkészlet megoldást nyújt sokféle bajra

A kezeid ápolását soha nem szabad elhanyagolni, még akkor sem, ha olyan jellegű munkát végzel, ami próbára teszi azt. Ha a kezeid szárazak, kérgesek, repedezik rajtuk a bőr, vagy letörik a körmöd, akkor ez még hatványozottabban fontos. Az ápolt kezekért, az igényes körmökért neked is tenned kell!

Ebben nyújthatnak professzionális segítséget az Extrametál.hu-nál kapható női manikűrkészletek. Alkalmazásukkal mesterfokra emelheted te is a bőr- és körömápolást. A készletek sokféle eszközt tartalmaznak annak érdekében, hogy még esztétikusabb hatást tudj elérni. 

A női manikűrkészlet részei - mi, mire való?

A női manikűrkészlet több darabból áll, megkönnyítve ezzel a körömápolást. Lássuk, hogy melyek a leggyakoribb összetevők, és azokat mire lehet rendeltetésszerűen használni.

  • Körömcsipesz - a körmeid hosszának rövidítésére használhatod, egy kell a lábaid, egy pedig a kezeid ujjaihoz - természetesen az ollót is használhatod körömvágásra, de van, aki kifejezetten csak a csipeszekkel boldogul.
  • Bőrvágó olló vagy bőrcsípő - alkalmazása kézenfekvő, bár érdemes tudni, hogy vannak normál, hosszú pengéjű és fecskefarkú, vagyis rövid pengéjűek is.
  • Reszelő - ez a fémből készült eszköz műkörmök reszelésére nem alkalmas, csak a természetes körmeidhez lett tervezve. Létezik a finom szemcséjű változata is, az úgynevezett buffer, amely eltünteti az egyenletlenségeket.
  • Bőrfeltoló - tökéletes eszköze annak, hogy hosszabbnak tűnjenek az ujjaid.
  • Körömpiszkáló - a körmök alatti rész tisztításra használható. 
  • Körömkaparó - bőráztatás után fog segíteni azzal, hogy eltávolíthatod vele a köröm felületén lévő bőröcskét.

Hogyan ápold otthon a körmeidet?

Van, aki nem bízza a véletlenre és rendszeresen manikűröshöz jár. Ha te nem tartozol közéjük, akkor egy minőségi női manikűrkészlettel megoldhatod a problémát.

  1. Készíts elő minden szükséges eszközt - nincs bosszantóbb, mint amikor az az olló nincs kéznél, ami éppen kellene. A telefonodról se feledkezz el, na nem azért, hogy menet közben beszélgess, hanem azért, ha véletlenül keresnek, ne kelljen felkelned miatta.
  2. Helyezkedj el kényelmesen - add meg a módját, hiszen ha alapos munkát akarsz végezni, nem lehet csak futtában belevágni a körömvágásba. Keress egy nyugodt helyet, ahol nem zavarnak (és ahol te sem zavarsz senkit).
  3. Fogj hozzá - elsőként távolítsd el a korábbi lakk maradványait.
  4. Formázz, ehhez használhatsz körömcsipeszt vagy körömvágó ollót. 
  5. Reszelj, a kívánt forma elérése érdekében finomítsd a vonalakat. Egyre azonban ügyelj: kizárólag egy irányban, mert ellenkező esetben a körmöd beszakadhat.
  6. Távolítsd el a felesleges bőrt!
  7. Végül: hidratálj!

Vásárolj te is minőségi női manikűrkészletet, és ápold rendszeresen a körmeidet!