A grúziai túra által rengeteg kalandban lehet részünk (x)

A grúziai túra által rengeteg kalandban lehet részünk (x)

Sokszor az ember csak elmenekülne a hétköznapok elől és olyan kalandokról álmodozik, amik talán csak a mesékben léteznek. A valóságban is szép számmal akadnak olyan helyek, amelyek képesek teljesen kikapcsolni az elménket, és ezek közé sorolhatjuk a grúziai túra útvonalait is. 

Jóleső fáradtságra készülhetünk

Az európai és ázsiai kultúra egyaránt jelen van Grúziában. Maga a terület nem nagy, csupán a háromnegyedét teszi ki Magyarországénak. Olyan kalandokban lehet itt részünk, mint a lovaglás az álomszerű, vadregényes tájakon, sziklába vájt városokban sétálni, illetve csónakázni a Martvili-kanyonban, vagy terepjáróval járhatjuk az off-road terepeket. 

Az ilyesfajta kikapcsolódás nemcsak a testünknek esik jól, hanem a lelkünket is feltölti. A jóleső fizikai fáradtsággal egyensúlyban a természetközeli élmények olyan töltetet adnak, ami még hosszú ideig elkísér bennünket az utazás után is. Egy ilyen helyre érdemes kényelmes viseletet és túrakellékeket csomagolni, hogy gondtalan legyen a program alatt eltöltött idő. Mindenképpen jó, ha rétegesen öltözünk, hiszen a testünk az igénybevétel során gyakran kimelegszik. 

Egy szervezett túrával nem maradhatunk le semmiről

Amikor egy ilyen varázslatos helyre tervezünk elmenni, érdemes szervezett túrában gondolkodni, hogy biztosan ne maradjunk le semmilyen látványosságról. A WanderWell által szervezett grúziai túra esetében biztosak lehetünk abban, hogy minden olyan látványosság a program részét képezi, amelyet érdemes megnézni. 

Grúzia által olyan 700 éves építményeket tekinthetünk meg, amelyek az UNESCO világörökség részét képezik, illetve láthatjuk az Enguri gátat, amely az egykori Szovjetunió legnagyobb betongátja volt. Megtekinthetjük a világ egyik legszebb útjaként számon tartott ösvényt, amelyen keresztül eljuthatunk Ushguliba, a legmagasabban lakott európai településre. Lóhátról pedig még a Shkhara-gleccsert is láthatjuk. 

Az extrém kalandok kedvelői sem fognak unatkozni, hiszen terepjárók segítségével a Chalaadi-gleccserhez látogathatnak és feljuthatnak a Koruldi fennsíkra.

Bárki számára kikapcsolódást nyújt a hely

Ha már egy grúziai túráról beszélünk, ne felejtsük el megemlíteni a Martvili-kanyont, ahol lehetőség van egy rövid csónaktúrára és a turistaösvény bejárására is. 

A történelem rajongói sem maradnak programok nélkül, Sztálin szülővárosa, Gori is látogatható, és még abba a házba is betekinthetünk, ahol a gyerekkorát töltötte. 

A természet szerelmesei számára a Nagy-Kaukázus hegyvonulatai varázslatos látványt nyújtanak, akárcsak a környékbeli, több százéves erődrendszerek, elnéptelenedett falvak. Ha itt járunk, nem hagyhatjuk ki a Szentháromság templomot és Tbiszlit, ahol még egy kiadós termálfürdőzésre is van lehetőség. Grúzia egy helyen adja meg a kalandvágyók és a természetkedvelők igényeinek kielégülését.