Mi az a hőszivattyú? (X)

Mi az a hőszivattyú? (X)

Környezetbarát eszközök az otthonokban

Otthonfelújítás esetén érdemes lehet olyan megoldásokat választanunk, amelyek energiahatékonyság szempontjából is előrelépést jelentenek. Amennyiben olyan épületgépészeti és elektronikai rendszerekkel és eszközökkel dolgozunk, amelyek energiatakarékosak, hosszútávon kifizetődő beruházásokkal gyarapodhatunk.

Hőszivattyú, mint energiaforrás 

A hőszivattyú hűtésre és fűtésre is egyaránt alkalmas, környezetbarát megoldás, hiszen szén-dioxid mentes alternatívája a gázüzemű fűtőrendszereknek. Széles körben elterjedt és elismert berendezés, kialakításának köszönhetően változatos helyszíneken, rugalmasan használható, a megújuló energiatermelés egyik zászlóshajója.

A hőszivattyú működése és használata

Megújuló körfolyamat

A hőszivattyú működése egy állandó jelleggel megújuló körfolyamat, amely a halmazállapot változás rejtett hőjét hasznosítja újra és újra, annak érdekében, hogy folyamatosan energiát termeljen.

Energetikai függetlenség otthonában

Függetlenítse magát a fosszilis tüzelőanyagoktól és a környezetre károsabb, költségek szempontjából kevésbé optimális hagyományos megoldásoktól, hőszivattyú segítségével. A talajból és levegőből származó hő felhasználásával optimalizálhatjuk kiadásainkat, nem utolsó szempontként pedig csökkenthetjük a környezetre gyakorolt káros hatásokat is.