Melyek a modern kapuszerkezetek legfőbb ismérvei? (x)

Melyek a modern kapuszerkezetek legfőbb ismérvei? (x)

Az internet és a korszerű gyártási technológiák terjedésével ma már egy olyan szimpla tárgyat tekintve is rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, mint egy kertkapu. Kedvünkre válogathatunk a különféle alapanyagok és dizájnok között.

Ám ha a modern stílus és az innovatív megoldások hívei vagyunk, akkor olyan kaput keressünk, ami megfelel az alábbiaknak!

Gondozásmentes

A modern technológia egyik célja, hogy megkönnyítse az emberek életét, és levegyen olyan terheket a vállukról, mint például a felújítási, karbantartási munkák. A kerítések esetén ez már megoldott, hiszen elérhetőek olyan alapanyagok, melyeket nem kell rendszeresen alávetni egy alapos felújításnak.

A gondozásmentes alumínium elemekből pedig nemcsak kerítésléc, hanem kapu is készíthető! A Nívó kapukhoz is ezt a technológiát használják, így a cég által készített kapuk mindegyike gondozásmentes. Azaz bár fa hatású, mégsem fát használtak hozzá, így nem kell csiszolni festeni, és sokkal időtállóbb, mintha igazi falécekből készült volna. 

Környezetbarát

Manapság már minden gyártó igyekszik odafigyelni arra, hogy minél környezetkímélőbb módszerekkel dolgozzon. Mi, egyszerű fogyasztók pedig azzal tehetünk sokat a bolygó védelme érdekében, ha ilyen termékeket vásárolunk.

Egy kapu készülhet például fa helyett alumíniumból, így máris megmentettünk néhány élő fát a kivágástól. Ha porfestéssel színezték, az ismét egy plusz pont, ugyanis ez az eljárás sokkal kevésbé káros és pazarló mint az oldószeres festési eljárások. 

Ha pedig a kapu emellett gondozásmentes is, akkor nem kell használnunk festékeket, felületkezelő szereket vagy rozsdamarókat, melyek kártékony vegyi anyagokat tartalmaznak, és nem csak a környezetnek, hanem az egészségünknek is árthatnak. 

Trendi a megjelenése

A modern bizonyos szempontból azt is jelenti, hogy az ezzel a jelzővel ellátott tárgy megfelel az aktuális divatirányzatoknak. Kerítések és kapuk esetében például manapság a vízszintes lécekből álló kialakítás számít trendinek, mely letisztult, minimalista, mégis mutatós és igényes. 

Ha olyan kapunk van, melyre illenek a fenti jelzőnk, akkor az a kinézetét illetően is modernnek tekinthető.

Automata működésű

Legyünk őszinték: egy fárasztó munkanap után hazaérve ki szeret még a ház előtt kiszállni az autóból, kinyitni a nagykaput, majd beállni a garázsba, utána pedig visszamenni, és becsukni a kaput? Főleg, ha odakint hideg van vagy szakad az eső. Valószínűleg nem sokan lelkesednek ezért. 

Szerencsére ma már egyszerűen megoldható a kapunyitó automatika felszerelése, melynek köszönhetően a kapu nyitása és csukása csupán egy távirányító segítségével, egyetlen gombnyomással kivitelezhető. 

Sőt, ma létezik ennél is modernebb technika: lehet vásárolni olyan kapunyitót, ami távirányító helyett okostelefonnal irányítható. Ez két szempontból is előnyös: egyrészt nem kell magunknál tartani a távvezérlőt, másrészt Bluetooth-kapcsolaton keresztül a készülék érzékeli, amikor a telefon beért a hatósugarába, és ekkor automatikusan kinyitja a kaput.