5 jó tanács, ha a költöztetés Budapest területén történik (x)

5 jó tanács, ha a költöztetés Budapest területén történik (x)

Az utóbbi években megnőtt a költözők száma a fővárosban, így egy költöztetés Budapest bármely pontjáról vagy pontjára egyre nehezebbé vált. A fő probléma nem is magával a költözés folyamatával, mintsem annak megszervezésével van.

Sajnos nagyon elszaporodtak azok a magukat költöztetőnek kiadó “cégek”, melyek visszaélnek az emberek bizalmával, nem kis kárt okozva. Sem a költöztető piacnak, sem Önnek, mint költözőnek nem érdeke, hogy ilyen szereplőkkel találkozzon. Ezzel csak bizalmatlanná teszik az embereket, és ami még rosszabb, hogy sok pénzzel károsíthatják meg akár Önt is.

Összeszedtünk 5 jó tanácsot, hogy el tudja kerülni az ilyen kellemetlen költözéseket. Olvassa végig a pontokat, és fogadja meg ezeket a jó tanácsokat, ha gondtalanul szeretne költözni.

1. Csak valós céggel, valódi költöztetővel szerződjön!

Mielőtt bárkit megbízna a költöztetéssel, informálja le a céget, hogy egyáltalán valós cég áll-e az ajánlat mögött. Egy honlap még nem biztosíték semmire. A cég adatainak szerepelnie kell a honlapon, cégnévvel (ez nem azonos a brandnévvel, fantázianévvel), adószámmal, adatvédelmi tájékoztatóval és lehetőleg ÁSZF-fel. Ott meg kell találjon minden információt ahhoz, hogy ellenőrizhető legyen a cég.

2. Ragaszkodjon az írásos formához!

Mindig írásban kérjen minden fontos dolgot. Az, hogy írásos szerződés születik a megállapodásról, a megbízásról, teljesen alap! Ezenkívül viszont már az ajánlatkérésre is írásban kérje a választ. Legyen meg minden (ajánlat, árak, díjak) írásban (papíralapon vagy e-mail formájában). A költöztetés pontos napját és kezdésének időpontját szintén igazoltassa vissza a céggel.

Ajánlom figyelmébe a Servitius és Partnerei költöztetést, akik írásban közölnek minden információt, sőt honlapjukon díjkalkulátoruk is van.

3. Külföldi költöztetés maximum 50% előleggel!

Ha Budapestről külföldre történik a költöztetés, akkor az, hogy már az elején kér előleget a cég, nem meglepő. Ez lesz ugyanis a biztosíték arra, hogy a cég ügyfele ne gondolja meg magát. Vagy legalábbis állja azokat a költségeket, melyek egy esetleges lemondáskor már a költözés megkezdése előtt felmerültek. Ezzel nincs baj, nyilván Ön sem szeretné magát költségbe verni úgy, hogy aztán visszavonják a megbízást. Fontos azonban, hogy soha se fizesse ki előre a teljes összeget! A költöztetés teljes díjának maximum az 50%-a legyen az előleg. Ha ennél többet kérne egy cég, az legyen gyanús!

4. A belföldi költöztetés megy előleg nélkül is!

Egy hazai költöztetés Budapest belvárosából pl. nem indolokja az előleget, így ha belföldi költöztetést szeretne és kérnek előleget, keressen másik, komolyabb céget.

5. Költöztetés Budapesten? Időben jelezze!

Foglaljon időben költöztetést, mert pórul járhat! A jobb cégek be vannak táblázva, és főleg hóforduló környékén (amikorra a költözéseket időzítik) csak lemondás miatt lesz szabad kapacitásuk.