Az ideális töltőkábel és kábeltartó táska kiválasztása (x)

Az ideális töltőkábel és kábeltartó táska kiválasztása (x)

Az elektromos autóra való áttérés nagyon sok tervezést igényel. Nem elég csak az ideális e-autót kiválasztani, valamint kiépíteni a hozzá tartozó töltőállomást, hanem a “kisebb” kényelmi funkciókra is ugyanúgy oda kell figyelni. A töltés megoldása során nemcsak az eszközről kell gondoskodnunk, hanem annak gondtalan, kényelmes szállításáról is.

Kiegészítők végtelen palettája

Rengeteg kiegészítő, hasznos eszköz, a kényelmet segítő termék elérhető már a piacon. Ahhoz, hogy mindezeket rendezett formában átnézzük, érdemes felkeresni egy erre specializálódott oldalt, mint amilyen az eautotoltokabel.hu is.

A töltőkábelek tervezése során természetesen a kivitelezés erősségére minden gyártó odafigyel, de mégis oda kell figyelni a hosszú távú használhatóság érdekében a tárolásra. Erre ideális megoldás egy kábeltartó táska, amivel könnyen szállíthatjuk saját kábelünket akár munkahelyünkre, akár nyaralásra.

Miért van szükség táskára?

A töltőkábelek nagy része masszív kialakítású, így nagyon nehéz bennük kárt tenni, és a környezeti elemek nagy részének is ellenállnak. Ám van egy “gyenge pontjuk”, finom, precíz kialakításuk miatt kifejezetten óvni kell a szennyeződésektől és egyéb behatásoktól. Ez nem más, mint a töltőnek a feje. Amennyiben a töltőkábelünk ezen része megsérül, akkor nemcsak magát a töltési funkcióját nem tudja ellátni, hanem még balesetveszéllyel is fenyegethet a használata. 

Ezt könnyen megelőzhetjük egy kábeltartó táska vásárlásával, amiben kényelmesen és biztonságosan szállíthatjuk a töltőkábelt. Amennyiben már rendelkezünk beépített állomással, akkor sem kell aggódni, hisz jelképes összegért elérhetőek már ezek a táskák.

A kábeltartó táska kialakítása

A hordozható kiegészítők kialakítása során a gyártók odafigyeltek arra, hogy mind a töltőkábel, mind a töltőfej kényelmesen férjen el benne. Fontos megjegyeznünk, hogy egy ilyen táska használata és tisztítása is pofonegyszerű. Amiatt sem kell aggódnunk, hogy a szállítás során a kábel összegubancolódik, ugyanis a kialakítás során erre is odafigyeltek, így könnyen szállíthatjuk egyik pontból a másikba.

A táskák teljesen zártak, így zord időjárási körülmények között sem kell amiatt aggódnunk, hogy a töltőkábelünk megsérül, elázik vagy egyszerűen beszennyeződik. Garantáltan ugyanabban az állapotban fogjuk találni kábelünket kivétel során, mint amikor elhelyeztük benne. A hordozható kiegészítők anyaga általában poliészter, ami nagyon nagy ellenállást, strapabírást kölcsönöz, így nem kell sűrűn cserélnünk vagy a folyamatos tisztításáról gondoskodnunk.

Egy kábeltartó táskával garantáltan kényelmesebbé, praktikusabbá és biztonságosabbá tesszük elektromos autónk mindennapos használatát. Hosszú távú befektetés egy jelképes összegért cserébe.