Így válasszon megfelelő kerti széket teraszára, kertjébe! (x)

Így válasszon megfelelő kerti széket teraszára, kertjébe! (x)

A jó idő közeledtével mind többen vágynak a szabadba, megtelnek a kerthelyiségek, beindul az élet, szerveződnek a kerti összejövetelek, amelyek a finomságokon kívül ülő- és étkezőhelyet is igényelnek. 

A kerti bútorok széles választéka áll ma már rendelkezésünkre, a kínálat óriási, így elveszettnek érezheti magát, aki vásárlás előtt áll. Az asztalok, székek kiválasztásánál többféle szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy az igényeinkhez leginkább megfelelő darabokat választhassuk. Mutatjuk, mire figyeljen!

A kerti székek és asztalok helyigénye

A zavarba ejtő kínálat láttán sokan esnek abba a hibába, hogy beleszeretnek egy kiállított vagy színes magazinban látott bútorba, és azonnal meg is rendelik anélkül, hogy tisztában lennének a rendelkezésre álló hely méreteivel. Így nem kerülhető el a csalódás, amit a termékek visszaküldése okoz. Érdemes már vásárlás előtt megismerni a lehetséges méreteket és úgy választani asztalt, műanyag széket a Kerti Bútor Webáruház gazdag kínálatából. 

A bútorok, terek használhatóságát befolyásolja azok mérete, így a választásnál elsődleges szempont kell legyen. A székek, asztalok esetében számolni kell a körüljárhatósággal is, illetve azzal, hogy a székek között is hagyni kell helyet a kényelem miatt.

Kis helyekre érdemes kisebb méretű, illetve összecsukható vagy rakásolható székeket választani, így használaton kívül marad hely másra is. Nagy teraszok esetében nagyobb lehetőségei vannak, így a karfás székek, fotelek is szóba jöhetnek.

Nem mellékes, hogy mire fogja használni

A székek kiválasztásánál sokat nyom a latban az is, hogy mire fogja leginkább használni. Amennyiben a teraszt étkezőként használja, ahhoz való magasságú asztalt és székeket válasszon. A magas háttámlájú szék elegáns, kényelmes, ugyanakkor nehezebben mozgatható, mint egy alacsonyabb támlás. 

Beszélgetésekhez, pihenéshez, kávézáshoz a dohányzóasztallal kombinált lounge garnitúrák tökéletesen komfortosak lehetnek, azonban a helyigényük nagy, és étkezésre nem igazán alkalmasak, így csak második garnitúraként vagy akkor válasszon ilyet, ha étkezéseket nem tervez odakint. 

Kültéren, főleg a nyitott helyeken érdemes időjárásálló, tartós bútorokat beszerezni. A műanyagok remek lehetőséget kínálnak ehhez, hiszen semmilyen gondozást nem igényelnek, továbbá könnyen mobilizálhatók. Az alumínium bútorok szintén ellenállóak, azonban az áruk magasabb lehet és a mozgatásuk is nehézkesebb. 

Meg tudja oldani a bútorok tárolását?

A tárolás kérdése a bútor anyaga szempontjából nem elhanyagolható, ugyanis az időjárás viszontagságainak kevésbé ellenálló fabútorok kifakulnak, vetemedhetnek, míg a műanyag bútorok esetében ezzel nem kell számolnia. Azonban érdemes ezeknek is minimális védelmet biztosítani például egy takarófóliával, amikor nem használja. 

A rakásolható vagy összecsukható székek kisebb helyen tárolhatók, a műanyagok könnyen mozgathatók. 

Gondolja át a legfőbb szempontokat, mielőbb kerti bútort vásárol, hogy ne érje csalódás.