Valami közbejött utazás előtt? Ezeket teheted (x)

Valami közbejött utazás előtt? Ezeket teheted (x)

A régóta várt nyaralást nagyon könnyen meghiúsíthatja egy váratlan betegség vagy baleset - különösen a koronavírus elterjedése óta komoly kockázatnak vagyunk kitéve. Az utazás lemondása ugyanakkor nemcsak a szívünknek, de a pénztárcánknak is igen fájdalmas. Komoly összegeket bukhatunk, ha nem felkészülten vágunk bele egy nyaralás szervezésébe. Nézzük, hogy mit tehetünk, ha mi is ilyen helyzetbe kerülünk!

Biztos megoldást kínál az útlemondás biztosítás

Váratlan események bármikor érhetnek bennünket, ezért érdemes előrelátónak lenni és az utazás tervezésekor az utasbiztosítás mellett útlemondás biztosítást is kötni. Így rendkívül egyszerűen felkészülhetünk bármilyen kellemetlen, nem várt helyzetre! 

A dugába dőlt utazáskor rengeteg pénz forog kockán, hiszen a lefoglalt szállás, a repülőjegy és az előre megvett belépőjegyek komoly kiadásokat jelentenek annak ellenére, hogy valójában nem tudjuk igénybe venni a szolgáltatásokat. Az útlemondás biztosítással könnyen megkímélhetjük magunkat ezektől az anyagi veszteségektől, amennyiben számlával igazolni tudjuk a kifizetett összegeket.

Az útlemondás biztosítás ráadásul a teljes csapatra vonatkozhat, így ha egy másik utastárs miatt hiúsul meg a nyaralás, akkor is járhat a visszatérítés! A betegségek és a balesetek mellett a biztosítás akkor is fedezheti a költségeket, ha hirtelen elveszítjük a munkahelyünket, nem várt anyagi károk érnek bennünket vagy esetleg valamilyen bírósági idézést kapunk. Érdemes pontosan utánanézni a fedezeteknek!

Mire érdemes még figyelni az utazás szervezésekor? 

Az anyagi kockázatokat nagyon könnyen minimalizálhatjuk, ha az utazás szervezésekor odafigyelünk néhány dologra. Talán a szállás esetében a legegyszerűbb a dolgunk: sok helyen van lehetőség ingyenes lemondásra, így az érkezés előtti néhány napban még plusz költség nélkül mondhatjuk vissza a foglalást. 

Ha pénzvisszafizetésre nincs lehetőség, akkor mindig érdemes utánakérdezni a foglalási időpont módosításának, mert a szállásadók szerencsére sokszor rugalmasan kezelik ezeket.