3 dolog, ami miatt szeretjük Magyarországot (x)

3 dolog, ami miatt szeretjük Magyarországot (x)

Bár hazánk egy csodálatos kis ország, de sajnos jelenleg divattá vált szapulni, és sok honfitársunk szájából hangzik el a “bezzeg külföldön minden jobb” mondat.

Tény, hogy akadnak nálunk sokkal gazdagabb, fejlettebb, toleránsabb országok, viszont néha nem árt egy kicsit más perspektívába helyezni a gondolatainkat, és arra fókuszálni, hogy mennyi szép és értékes dolog található hazánkban. Cikkünkben ezekből szemezgetünk. 

Természeti csodák, építészeti remekművek

Tény, hogy a közösségi oldalakon roppant menő például az Eiffel-torony vagy a Niagara-vízesés előtt pózolni, de ne feledd, hogy Magyarország is számos olyan természeti és történelmi értékkel rendelkezik, amiket még itt élőként sem érdemes kihagyni. Nem véletlen, hogy a pandémia előtt csak úgy özönlöttek hozzánk a külföldi turisták, akik odavoltak például a Hortobágy végtelen síkságaiért, az aggteleki cseppkőbarlangért vagy Győr barokk belvárosáért. 

Márpedig ha ők imádták, akkor neked miért ne tetszene? Biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg olyan látványosság akad még itthon, ahol nem jártál. Mivel a külföldre való utazás jelenleg amúgy is problémás, ezért itt a tökéletes alkalom, hogy megismerd hazánk nevezetességeit! 

Itthon turistáskodva pedig nincs gondod például a pénzváltásra, és akkor sem leszel bajban, ha nem beszélsz semmilyen idegen nyelvet. Élvezd a hazai turizmus előnyeit! 

A magyar zenei élet

Ne hidd, hogy slágergyanús dalokkal csak a külföldi előadók tudnak előrukkolni! Számtalan olyan feltörekvő magyar zenekar akad, akik roppant tehetségesek, és már csak a nagy alkalomra várnak, hogy berobbanhassanak, és ország-világ megismerje őket. Persze hírnevet szerezni nem egyszerű, de a közmédia Petőfi Rádiója igyekszik felkarolni a kezdő, de ígéretes együtteseket, akikre fényes jövő várhat a zenei életben.

A rádió számos olyan magyar banda dalait is játssza, akiket a populárisabb adókon (még) nem hallhatsz, ám könnyen lehet, hogy hamarosan mindenki az ő számaikat dúdolja majd! Ha szeretnéd megismerni a magyar zenei élet még fel nem fedezett tehetségeit, akkor az Online Rádió weboldalán keresztül hangolódj te is a Petőfire, és fedezd fel az igazi változatosságot! 

Amikor pedig egy-egy zenekart felkapnak majd, akkor mindenkinek büszkélkedhetsz azzal, hogy te már a kezdetektől fogva ismerted őket, és követted a munkásságukat. 

Autentikus hazai ételek

A magyar gasztronómia méltán híres, hiszen számos olyan ételt és italt adott a világnak, amit még külföldön is jól ismernek! Viszont ennek ellenére sok olyan honfitársunk van, aki még soha életében nem kóstolta például az igazi bajai halászlét, a hortobágyi szürkemarha-gulyást, a tokaji aszút vagy a szegedi paprikás pálinkát. 

Ha az efféle hagyományos magyar fogások tekintetében még neked is akad bepótolnivalód, akkor ideje elmerülni a kulináris élvezetekben, és az adott vidékeken járva rántott hús vagy bolognai spagetti helyett valamilyen helyi jellegzetességet rendelni az étteremben!