Sztárok a pácban! Hullanak a celebek, akik terroristákat toboroznak

Nem csupán a berlini rapper, hanem két osztrák lány is azzal foglalkozott korábban, hogy az Iszlám Államnak toborzott. Egy amerikai rocker szintén.

A rapper egy amerikai légicsapásban halt meg. A férfi Berlinben született, eredeti neve Denis Cuspert volt, rapperként a Deso Dogg nevet vette fel. A zenész az egyik propagandavideóban egy levágott emberfejet tartott a kezében, azt mondta, hogy a fej egy olyan férfié volt, aki ellenkezett az Iszlám Állammal. 

A Dailymail online verziója korábban arról írt, hogy az ENSZ-BT Terrorizmus Elleni Bizottságának értesülése szerint két osztrák lány is eltűnt a harcokban, az egyikük pedig biztosan meghalt.

A 16 és 15 éves lányokat az ISIS a plakátarcként használta fel a toborzáshoz, hogy növelje a belépési kedvet a terrorszervezetbe. Eredetileg boszniai származású bécsiek voltak és állítólag időközben meggondolták magukat, de ekkor már késő volt. Nem mellesleg nyilván a fiatalokat is betoborozta valaki, úgy hírlik a radikalizálódásuk főfelelőse egy az osztrák fővárosban élő bosnyák prédikátor.