A romaügyi kormánybiztos azt kéri, hogy ne keressék mostantól

A romaügyi kormánybiztos azt kéri, hogy ne keressék mostantól

A kormánybiztos úr kérése, hogy a jövőben őt közvetlen módon ne keressük sem telefonon, sem más formában

- ez áll a Népszava által megszerzett e-mailben, amit Csóka János, a kormánypárti Lungo Drom ORÖ-s frakcióvezetője küldött körbe kedden a frakciószövetség tagjai között.

Eszerint Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos megszakította a közvetlen kapcsolatot az Országos Roma Önkormányzat képviselőivel. Az e-mail szerint mostantól minden kérdéssel és problémával Csóka Jánost kell megkeresniük a képviselőknek, aki továbbítja azt a megfelelő helyre.

Egységben Magyarországért: Vissza kell adni a roma társadalom önbecsülését

"A roma lehallgatási botrány újabb fejezete" címmel tartott online sajtótájékoztatót Lőcsei Lajos, a Momentum politikusa és Lakatos Béla, a Mindenki Magyarországa Mozgalom roma ügyekért felelős referense, ahol Sztojka Attila lehallgatási ügye kapcsán beszéltek az Egységben Magyarországért elképzeléseiről is.

Sztojka döntését az indokolhatja, hogy az elmúlt napokban számos hangfelvétel látott napvilágot, amelyeken a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója többek között arról beszélt, hogy BM-esként mindenkiről tud valamit, és aki lojális a kormányhoz, az nem járhat rosszul. Egy másik felvételen pedig a melegekkel és a Jobbikkal riogatott.