Augusztus végén már dönthetnek is a sztrájk időpontjáról a mozdonyvezetők

Augusztus végén már dönthetnek is a sztrájk időpontjáról a mozdonyvezetők


"A mozdonyvezetők nem hagyják magukat átverni, augusztus végén döntenek egy lehetséges sztrájk időpontjáról"

- ezzel a felütéssel kezdődik a Mozdonyvezetők Szakszervezetének közleménye. Ebben az Ügyvivő Bizottság megállapítja, hogy a munkaügyi kapcsolatok terén példátlan módon a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. nem teljesítette a márciusra meghirdetett jogszerű sztrájk lemondásához kapcsolódó Megállapodást. Hozzátették: a sztrájk elkerülése érdekében a Munkáltató kötelezettséget vállalt 300.000 forint egyszeri kifizetésre úgy, hogy minden egyéb évközi kifizetés a többi vasutassal azonos módon és mértékben megilleti a mozdonyvezetőket.

"A Megállapodásban vállalt fizetési kötelezettsége alól a Munkáltató úgy kívánt kibújni, hogy összemosta a minden munkavállaló számára biztosított Vasutasnapi kifizetéssel"

- közölte az érdekképviselet.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete felszólítja a MÁV vezetését a Megállapodásban vállalt kötelezettségei teljesítésére. 

"A MOSZ Ügyvivő Bizottsága azt javasolja a Küldöttközgyűlés számára, hogy a Megállapodás betartatása érdekében augusztus végi ülésén határozzon a sztrájk időpontjáról"

- hangsúlyozták. 

Ilyen még nem volt: nem tartotta be a MÁV a pluszpénzről aláírt megállapodást

Olyan még nem fordult elő a MÁV történetében, hogy egy aláírt megállapodást később nem tartott be a vállalat vezetése - jelentette ki a Népszavának Barsi Balázs, a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) elnöke.