Csak a választások után tárgyal a tanárokkal az Emmi

Csak a választások után tárgyal a tanárokkal az Emmi

Kisfaludy László helyettes államtitkár figyelmét a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hívta fel arra, hogy a sztrájktörvény szerint a sztrájk ideje alatt is folytatni kell a tárgyalásokat – írja a 24.hu.

A két szakszervezet azt javasolta, hogy a sajtón keresztül közzétett ígéretekről és a még elégséges szolgáltatásról szóló rendelet alkalmazásának tapasztalatairól tárgyaljanak március 23-án.

A köznevelésért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy nyitottak a tárgyalásra, azonban megítélése szerint a következő sztrájktárgyalást már csak a választás, az új kormány felállása után kellene megtartani.

A két szakszervezet újabb levelében ismét hivatkozott a sztrájktörvényre, amely kötelezi a feleket. Mivel a választásokig még két hét van hátra, így a hosszú szünet a két egyeztetés között nem felel meg a törvény által előírt kötelezettségnek.

A PSZ és a PDSZ arra következtet Kisfaludy válaszaiból, hogy a megállapodásra semmi remény sincs, noha a kormány már uniós támogatást is igénybe tudna venni a bérkövetelések teljesítésére.

A két szakszervezet kéri, hogy a helyettes államtitkár az egyeztetésen vegyen részt az általuk javasolt időpontban, vagy ajánljon még a héten egy másik, neki megfelelő időpontot.