Tábor, ahol minden a magyar hagyományokról szól

A táborokban nemzetük iránt elkötelezett, lelkes fiatalok várják a gyerekeket. A kis táborlakók az együtt töltött pár nap során megismerkednek a Kárpát-medence magyar népművészeti, történelmi és irodalmi hagyományaival, változatos kézműves foglalkozásokon, ismeretterjesztő játékokban vesznek részt, lovagolnak, lovaskocsiznak és megtanulják a rovásírást.

A mindennapi programok részeként íjászkodnak, ostoroznak, a „vadállatok nyomait olvasó” túrán megismerkednek a természettel, bátorságpróbán és még számos érdekes feladatban tehetik próbára magukat. Az esti tábortűznél a népdaloké a főszerep, majd a nap végén kényelmes és hangulatos jurtában térnek nyugovóra a gyerekek. Elalváskor magyar népmeséket és magyar mondákat hallgatva hajtják álomra a szemüket.
 
Nem véletlen, hogy számos visszatérő vendége van a táboroknak, sok szülő már negyedik-ötödik alkalommal viszi el gyerekét, sőt gyerekeit a Budapesttől alig 40 kilométerre, a Pilis településen fekvő Rózsatanyára erre a pár napra.
 
A Hagyományőrző Gyermektábor idén is több turnusban várja a gyerekeket: július 7-11. között a 10–15 éves korosztályt, július 14-18-ig pedig az 5 és 9 év közötti kicsiket.