Ha Ön is kötött az utolsó pillanatban lakástakarékot, akkor a bankrendszer érdekét szolgálta. És a Jobbikét. Nem vicc, ezt az államtitkár mondta

Ezt nem láttuk jönni.

A jobbikos politikus, Z. Kárpát Dániel azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy mi lesz a lakástakarék-rendszer támogatásának kivezetése után, ugyanis a csok nem jelent mindenkinek megoldást. A miniszterelnök helyett azonban Tállai András államtitkár válaszolt, aki onnan közelítette meg ezt a dolgot, hogy a rendszernek mindenképpen buknia kellett.

És meg is magyarázta, miért:

"Ez a rendszer senki másnak nem volt jó, csak a bankrendszernek, és úgy látom, hogy a Jobbiknak. Igen, a Jobbiknak. Amit mi sem bizonyít jobban, hogy 2 nap alatt 140 ezer új ügyletet tudtak kötni. Hogy is van az? Kettő nap alatt, 140 ezret? Ha ez nem a bankok érdekét szolgálta volna, 140 ezer ügyletet meg lehetett volna kötni két nap alatt? Két nap alatt van 16 munkaóra, ez azt jelenti, hogy munkaóránként 10 ezer ügyletet kötöttek meg. Ez nyilvánvalóan csak úgy lehetséges, hogyha alapvetően a banki rendszer érdekét szolgálta ez."

Tehát, ha Ön az utolsó pillanatokban még volt olyan ügyes, vagy szerencsés, hogy kihasználja ezt a népszerű megtakarítási módot, akkor minimum a bankrendszer érdekeit szolgálta, de rosszabbik esetben a Jobbikét is. Vagy mindkettőt.

(Érdemi válasz nem érkezett, ezt a videóból is kiderül):

(Címlap- és borítókép: Tállai András - fotó: Béli Balázs / Alfahír)