Tanácsadó céget gründolt Mészáros Lőrinc, ami már be is olvadt az Opus Globalba

Tanácsadó céget gründolt Mészáros Lőrinc, ami már be is olvadt az Opus Globalba

Szinte minden héten új céget alapít vagy szerez a felcsúti multimilliárdos. Az Opus-Sat Tanácsadó Zrt. a NER-lovaghoz tartozó Csabatáj Zrt.-ből vált ki.

Új vállalattal bővült Mészáros Lőrinc cégbirodalma: az Opus-Sat Tanácsadó Zrt. a felcsúti milliárdoshoz tartozó Csabatáj Zrt.-ből vált ki, megalakulása után a szintén hozzá tartozó Opus Global Nyrt. 75,26 százalékos tulajdonába került – írja az mfor.hu a BÉT honlapján megjelent tőzsdei tájékoztatásra hivatkozva.

Az Opus-Sat Tanácsadó Zrt. még június 28-án alakult meg, de hivatalosan csak október 8-án jegyezték be.

A főtevékenysége szerint "üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással" foglalkozó cégnek igen magas, 117 millió forintos jegyzett tőkéje van.

A szaklap szerint az Opus-Sat többségi tulajdonosa az Opus Global, de a leggazdagabb magyar a Talentis Agro Zrt.-n keresztül is tulajdonos lesz. Rajta kívül még hat békéscsabai vállalkozónak van némi részesedése a cégben, valószínűleg azért, mert az a Csabatáj Zrt.-ből vált ki.

Ahogy azt az Mfor.hu megjegyzi, hogy

a Csabatáj az Opus Csoport egyik legfontosabb mezőgazdasági vállalata, amely a Dél-Alföld egyik legfontosabb tojástermelője.

Jelenleg 150 ezer saját nevelésű tojótyúkjuk van, évente pedig megközelítőleg 40 millió árutojást értékesítenek a partnerek felé.

(Címlapkép: Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa beszédet mond a bicskei polgármesteri hivatal udvarán tartott autóátadáson 2024. május 28-án. MTI/Vasvári Tamás)