Pedagógus demonstráció: Egyházi iskolák tanárai tüntetnek kedden a Deák téren

Pedagógus demonstráció: Egyházi iskolák tanárai tüntetnek kedden a Deák téren

„Tanárballagás” címmel szerveznek az „egyházi fenntartású iskolák és óvodák pályaelhagyó és - egyelőre - pályán maradó pedagógusainak” kedden délután Budapesten.

A szervezők tervei szerint délután ötkor gyülekeznek, majd a résztvevők a Deák térről, a Szent István Bazilikához vonulnak, ahol bemutatják az öt pontból álló követelésüket. Ennek része a bérrendezés mellett, egy új nemzeti oktatási stratégia kialakítása is.

Az eseménnyel a pályaelhagyás problémáján keresztül a közoktatás egészének tarthatatlan állapotára kívánjuk felhívni a figyelmet

- írják a szervezők, akik arra kérnek mindenkit aki részt vesz ezen a demonstráción, hogy a „ballagók” ne hozzanak transzparenseket!

Ezzel kapcsolatban Lakatos Máté, az egyik szervező a VálaszOnline-nak azt mondta, majdnem minden kollégájuk egyetért az eddigi megmozdulások tartalmával, de többeknek „stílusproblémája vagy politikai fenntartása” volt, ezért szerveznek most egy csendesebb akciót.

A Tanárballagásra közel harminc vidéki és budapesti intézmény pedagógusai jelezték részvételület.

Egy másik szervező, Mikesy András pedig úgy vélte, a pedagóguspálya söpredékéről beszélő Bencsik András meglepődne, ha tudná, mennyi Fidesz-szavazó tanár van a sztrájkolók között.

Bencsik András: „söpredék lepte el a pedagógusi pályát"

A Népszava szemlézte a Hír TV Sajtóklub című műsorát. Az október 23-án megtartott diáktüntetés és a tanárok polgári engedetlenségi mozgalma volt a fő téma. Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint Pankotai Lili apjának két nagy pofont kéne adnia a lányának, hogy édes lányom, hát hülye vagy, hogy beszélhetsz így?!