A tanévkezdés előtt közel 700 tanár hiányzik az iskolákból

A Klebelsberg Központ elnöke nemrégiben azt mondta: a tankerületek majd megoldják.

Ez a közel hétszáz hirdetés összesen kétszáz település között oszlik meg. Több olyan település is van, ahol nem csak egy-egy pedagógus hiányzik. Győrben például tizenegy tanítóra és tanárra lenne még szükség, Dunaharasztiban 14, Budapesten pedig 231 főre – írja a 24.hu.

A portál példaként hozza még Ercsit, ahol az Eötvös József Általános Iskolában keresnek egy tanítót, illetve informatika-, matematika-, történelem-, matematika-fizika-kémia- és angoltanárt is.

Nemrégiben a Klebelsberg Központ új elnöke, Hajnal Gabriella a kormánypárti Magyar Hírlapnak egy lapinterjúban azt mondta: nincs országos pedagógushiány.

„Teljesen természetes a fluktuáció, betöltetlen álláshelyek vannak, de nincs országos pedagógushiány” - szögezte le a Magyar Hírlapnak. Majd azért hozzátette, nem mondhatja azt, hogy „mindenütt minden tanár meglesz, mert nem lenne igaz”, de szerinte ez minden évben így van. Ugyanakkor kijelentette: „bár tavaly is voltak néhány helyen betöltetlen állások, a tankerületek megoldották a problémát.”

A Klebelsberg Központ új elnöke szerint nincs pedagógushiány, de több tanár kellene a természettudományi tantárgyak oktatásához

Igaz, már a kormánypárti lapnak adott válaszaival kapcsolatban is ellentmondásba keveredett Hajnal Gabriella, mert aztán meg arról beszélt, nem mondhatja azt, hogy „mindenütt minden tanár meglesz, mert nem lenne igaz", de szerinte ez minden évben így van. Majd hozzátette:„bár tavaly is voltak néhány helyen betöltetlen állások, a tankerületek megoldották a problémát."