Tarlós István ne lepődjön meg, ha a budapestiek csalódottak

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatón azt mondta, az újpalotai villamos tervét várhatóan azért halasztják el, hogy a 3-as metró felújítását ne kelljen "fapados" minőségben elvégezni. A jobbikos képviselő közleménye szerint Tarlós István nem értette, hogy ez adott esetben miért okozna problémát, hiszen ő úgy hallotta, hogy a helyi lakosság korábban tiltakozott az újpalotai villamos megépítése ellen.

Tokody Marcell Gergely szerint Tarlós István vagy nem értette, vagy nem akarta érteni, hogy mi a lakosság felháborodásának oka az újpalotai villamosvonallal kapcsolatban. Ha vele azonos pártszínezetű, akkor még ellenzékben lévő párt 2006-ban metróvonalat ígért az újpalotaiaknak, akkor jogosan érzi magát csalódottnak az érintett lakosság, mivel a metróvonal helyett csak villamosvonalat vagy rosszabb esetben még azt sem kap - írta a politikus.

Tokody Marcell Gergely közlése szerint Budapest fideszes vezetésének nem számít sem a fővárosi közösségi közlekedés állapota, sem a hazai munkahelyek. Ezt azzal kapcsolatban közölte a képviselő, hogy lekerült a napirendről az a korábbi előterjesztés, amely szerint 150 darab, PKD-konstrukcióban, vagyis a BKV összeszerelésével készülő autóbuszt vettek volna.