A városát szétlopni hagyó polgármestert tartja erkölcsi példának Tarlós István

A városát szétlopni hagyó polgármestert tartja erkölcsi példának Tarlós István

Ennyi erővel Borkait is mondhatta volna.

Egerben szerintem az ország egyik legjobb polgármestere működik, emberileg is, erkölcsileg is. Mindenképpen egy rendkívül színvonalas polgármester Habis László.

Ezt Tarlós István mondta az Inforádiónak adott interjújában. A főpolgármester akkor beszélt erről, amikor azt bizonygatta a fővárosi forráselosztással kapcsolatban, hogy semmi baja a vidékkel. Azt mondta, nagyon sok jó vidéki városvezetőt ismer, példaképp Habis László egri polgármestert hozza fel. Ez két dolgot jelenthet:

Tarlós István vagy nagyon nincs képben azzal, hogy milyen vidéki polgármesterei vannak a Fidesznek, vagy azt, hogy nagyon rosszul állnak tisztességes városvezetők terén a kormánypártok.

Habis László az a polgármester, aki előbb letagadta, hogy párttársai szétlopták a Heves megyeieknek szánt fejlesztési pénzeket, majd miután szembesítették a valósággal, azt mondta, kérdezzenek mást.

A Habis által alaptott Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány kasszájából 1,1 milliárd forint hiányzik. A keretből egri és heves megyei fideszes önkormányzati képviselők és hozzátartozóik kaptak esetenként 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást ingatlanvásárlásra, vagy cégeik fejlesztésére.

Az alapítvány büdzséjéből eltűnt összeg miatt jelenleg is folyik a nyomozás.

Így menekült a kérdések elől az egyik legerkölcsösebb fideszes polgármester:

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/VuYCGiJ9Q6Q.jpg?itok=234ITRCq","video_url":"https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=VuYCGiJ9Q6Q","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Adott a kérdés: ha valóban Habis az egyik legerkölcsösebb fideszes polgármester, akkor milyen lehet a többi?