E-cigivel a szájában, ágyon fekve, üvöltő zenével jelentkezett be egy észt képviselő az ülésre

E-cigivel a szájában, ágyon fekve, üvöltő zenével jelentkezett be egy észt képviselő az ülésre

Nem mindennapi képsorokat produkált egy észt képviselő, aki online jelentkezett be a parlamenti ülésre - szúrta ki a 444.hu. Mint írják, Észtországban a képviselők dönthetnek úgy, hogy nem mennek be az ülésekre, ilyenkor egy videóalkalmazás segítségével csatlakozhatnak a napirendi pontokhoz.

A feliratok alapján épp a klímasemlegesség volt a téma, amikor a házelnök-helyettes szólította az otthonában lévő Tarmo Kruusimäet, hogy tegye fel az előre betervezett kérdését,

az egyébként nemzeti konzervatív, kereszténydemokrata Isamaa párt képviselője azonban szemmel láthatóan nem igazán volt ura a helyzetnek, amikor bekapcsolták: épp az ágyában feküdt, elektromos cigarettát szívott, és egy 80-as évekbeli popszámot hallgatott.

Egy idő után fel is hagyott a házelnök-helyettes Kruusimäe szólítgatásával, majd visszatért a következő ponthoz.

De hogy még fokozzuk: az angol nyelven is publikáló észt ERR szerint

ő az a képviselő, akinek a javaslatára jövedéki adóktól mentes lett az elektromos cigaretta folyadékának árusítása az országban. 

A 444 azt is kiderítette, hogy Kruusimäe egyébként Kojamees néven punkrock előadóként is ismert, noha a legnépszerűbb száma inkább egyfajta foci indulónak tűnik.

Megjegyzik, a kereszténydemokrata Isamaa a januári kormányválságig koalíciós pártként a kormány tagja volt.