Saját magán kezdi a sprórolást a megszorítások miatt bajba került Tatabánya

Saját magán kezdi a sprórolást a megszorítások miatt bajba került Tatabánya

Tatabányán 30 százalékkal csökkentik a képviselők fizetését, csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz a városházán, és költségcsökkentő intézkedések is várhatók a város életének számos területén – közölte közösségi oldalán csütörtökön a város ellenzéki polgármestere.

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) elmondta: a város 16 milliárd forintos költségvetésében

2 milliárd forintos hiányt okoztak a járványhelyzet miatt elmaradt bevételek és a kormányzati elvonások.

A polgármester kiemelte, hogy

a tiszteletdíjak 30 százalékos csökkentésével az önkormányzat képviselői és bizottsági tagjai is kiveszik részüket a közös tehervállalásból.

Csökkentik a városüzemeltetést végző T-SZOL Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági pozícióit, valamint a közvetett önkormányzati tulajdonban lévő cégek felügyelőbizottsági tagjainak létszámát. A törvényben előírt feltételeket betartva kettővel kevesebb igazgatósági tagra és kilenccel kevesebb felügyelőbizottsági tagra lesz szükség.

A polgármesteri hivatalban egyes feladatok összevonása után

csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz,

ezzel idén 60, jövőre 130 millió forint takarítható meg – ismertette a polgármester.

A városházán megszüntetik a szolgálati időt jutalmazó hűségpénzt, ami 60 millió forinttal csökkenti a kiadásokat. „Ezentúl nem a hűséget, hanem a teljesítményt kívánjuk díjazni” – fogalmazott a polgármester, aki közölte azt is, hogy a jelenlegi kettő helyett februártól a városnak csak egy alpolgármestere lesz.

Szücsné Posztovics Ilona azt mondta, a most bejelentett intézkedéssorozat 300 millió forintos megtakarítást jelent. A racionalizálást a következő időszakban az intézmények, a sport- és civil szervezetek támogatásának áttekintésével, valamint a városüzemeltetés átvilágításával folytatják.

(MTI)