A taxiszövetség elnöke elmagyarázta, hogy nekik miért jár, a betegszállítóknak pedig miért nem jut olcsóbb benzin

A taxiszövetség elnöke elmagyarázta, hogy nekik miért jár, a betegszállítóknak pedig miért nem jut olcsóbb benzin

„Sokan és sokféle módon keresnek magyarázatot arra, hogy a taxisok miért kedvezményezettjei az utóbbi napok kormányzati bejelentéseinek. A találgatások helyett inkább racionálisabb okai vannak a döntéseknek. A személyszállítási törvény értelmében fuvarvállalási kötelezettsége van a taxisnak, ha az utas amúgy megfelel az egyéb utazási feltételeknek. Ennek értelmében a szolgáltatás befejezése után, a számlakibocsátás pillanatában már nehéz azokat a feltételeket utólag tisztázni, hogy cégnek vagy magánszemélynek kell a számlát kiállítani”

- mondta a 444-nek Metál Zoltán, az Országos Taxiszövetség elnöke a katázással kapcsolatban.

De arról is megvan a véleménye, hogy miért kaphatják meg olcsóbban az üzemanyagot. Szerinte ugyanis a drágább tankolás befolyásolná a tarifaképzést. Vagyis ha a taxisokra nem vonatkozna a további hatósági ársapka, akkor előbb-utóbb a tarifa emelésére lenne igénye a vállalkozásoknak.

„Mivel sokan saját gépjármű hiányában kénytelenek a taxiszolgáltatást igénybe venni, ezért számukra komoly terhet jelentene a tarifa ismételt emelése. Véleményem szerint a kormány rezsicsökkentési intézkedései a lakosság érdekeit szolgálják”

- fogalmazott Metál Zoltán.

Az nem derült ki, hogy mondjuk a pékek, vagy a betegszállítólk terheivel miért nem foglalkoztak kormányzati szinten, de egyszer biztos, hogy erre is választ kaphatunk.