Korrekciót kérnek a taxisok a kormánytól az új kata-törvény miatt

Korrekciót kérnek a taxisok a kormánytól az új kata-törvény miatt

A taxisok szakmai érdekképviselete 24 órán belül korrekciót kér a kormánytól, mivel továbbra is csak évi 12 millió forintos bevételig adózhatnak kedvezményesen - hívta fel a figyelmet a Telex megkeresésére Metál Zoltán.

Akinek ennél nagyobb bevétele lesz, annak be kell fizetnie a 27 százalékos áfát. Amit nyer a réven, elveszíti a vámon

- fejtette ki az Országos Taxiszövetség elnöke, aki elmondta, azt szeretnék, hogy emeljék meg az áfahatárt is 12 millióról legalább 14-15 millióra.

Ennek érdekében módosítanának az áfa-törvényen, ugyanis azt gondolják, hogy enélkül semmivel sem lesznek könnyebb helyzetben, mint korábban.

A kormány hétfő délelőtt terjesztette be az új kata-törvényről szóló törvényjavaslatot, mely szerint 18 millió forintra emelik a kisvállalkozói adónem bevételi értékhatárát, ezzel együtt azonban a katásoknak csak magánszemélyektől származhat bevétele. A törvényről történő parlamenti szavazás rövidesen, délután fél kettő körül kezdetét veszi. Ám eközben az érintettek és a velük szimpatizálók egy emberként kezdtek bele demonstrációba, amelyet a tüntető tömeggel együtt haladva kollégánk is a helyszínről követett.

Az új kata-törvény ellen tüntetők több ponton lezárták a Margit hidat, megbénult a forgalom - élő

Cikkünket frissítjük... Tüntetést szerveztek kedd délelőtt 10 órára a Kossuth térre a katás adózás ellehetetlenítése ellen. Mint ismert, a hétfőn benyújtott új kata-törvény értelmében az új katásoknak csak magánszemélyektől származhat bevételük, cégeknek nem számlázhatnak. A helyszínen tartózkodott kollégánk a fél 11-re már több ezresre duzzadt tömegben főként fiatalokat, középkorúakat látott, akik arról beszélgettek, hogy kinek, milyen munkáját sodorja veszélybe a Parlament előtt fekvő törvénymódosítás.