Tél van, érkezik a hó

No azért nem kell keresgélni még egy darabig a pincében a szánkót. Csak a gázszámla lesz nagyobb.

Ahogyan egy hétfőhöz illik, ezúttal is nagyrészt borult, párás, több helyen ködös idő lesz. Elszórtan szitálás, elvétve esetleg ónos szitálás is előfordulhat, hogy még könnyebben tudjunk sasszézni a feltöredezett járdán, vagy kátyús utakon.

A Dunántúlon élők, vagy a Duna-Tisza köziek néha megcsodálhatják a napot, hogyan is néz ki, de azért nézzék meg alaposan, mert hosszú ideig nem lesz benne részük. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul, ám, most kapaszkodjanak meg: Petőfinek igaza volt. A János vitéz óta tudjuk, hogy az égig érő hegyen sokkal nagyobb a forróság, ez most is igaz: a hegyekben a síkvidékinél enyhébb lehet az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 2-7 fok között valószínű, de az OMSZ tájékoztatása szerint - most kapaszkodjanak meg - a napos tájakon kissé melegebb is lehet. Kész szerencse, hogy nem hűt a nap, hanem fűt.
   
Kedden északkelet felől - ha nem is IV. Ukrán Front érkezik - de legalább fokozatosan felszakadozik a felhőzet, nyugaton, délnyugaton viszont estig maradnak erősen felhős, párás körzetek, hogy újat most se mondjuk: ezeken a tájakon szitálás is előfordulhat. A leghidegebb órákban is hideg lesz, de a melegebb időben eközben melegebb, ám korántsem strandidő.
 
Szerdán élvezhetjük a napsütést, viszont cserébe hidegebb lesz, mint kedden. Csütörtökre, tehát az év utolsó napjára ugyanez mondható el, annyi megkötéssel, hogy hidegebb lesz mint szerdán. Az újév napján ezúttal nem csak a toxikológiai osztályra és Zacher Gáborra kell figyelnünk, hanem az időjárásra is, ugyanis cudar idő lesz, a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között lesz. Jótanács: a pálinka nem szünteti meg a hideget.
 
Szombaton nyugaton megvastagszik a felhőzet, ott estefelé hószállingózás, gyenge havazás is lehet. Bár ez még bizonytalan. És bár feleslegesen írtuk bele a címbe a havat, ha nem tesszük, Önök nem olvassák el ezt a cikket. Igaz, mi sem írtuk volna meg. 
 
Időjárás-jelentésünket olvashatták.