Tényleg felébredt a Star Wars ereje

Spoilerek nélkül is kijelenthető, hogy az, amit szeretünk a Star Warsban, az jelen van a hetedik részben is. Megnéztük és a hatása alá kerültünk.

Minden jel arra mutat, hogy az összes rekordot meg fogja dönteni a Star Wars 7. része, és nemcsak azért, mert az éjjel minden moziban tömött sorok várták, hogy felússzon a mozivászonra a legendás mondat: Réges régen egy messzi-messzi galaxisban... Ugyanis valószínűleg nemcsak a Csillagok Háborúja univerzumának fanatikusai fogják ezt a filmet megnézni, hanem azok is, akiket nem is a hangulat, hanem a látvány varázsa vonz majd a mozitermekbe. 
 
A J. J. Abrams rendezésében bemutatott Disney-produkcióról nem szeretnénk spoilereket ellőni, bár anélkül szinte lehetetlen beszélni a történetről. Így inkább csak annyit mondunk a film utáni első óra bűvöletében, hogy hatalmas moziélményt fog jelenteni mindenkinek, és még nagyobbat a rajongóknak
 
Az eseményeket figyelve lesznek majd déjá vu élményeink, ennyit azért elárulhatunk, ahogyan azt is, hogy szinte mindegyik kedvencünket viszont fogjuk látni hosszabb-rövidebb ideig. Ugyan a történetben őrületes nagy fordulatokra nem kell számítani, és viszonylag hamar lehet majd tudni pontosan, hogy mik lesznek a csavarok, de ez a rajongókat biztosan nem fogja zavarni, elvégre sokkal fontosabb az, hogy újra felcsendüljenek a legendássá vált zenei témák, halljuk a régi kedvenceink hangját, valamint felfedezzük a leheletfinom vagy letaglózó utalásokat a sorozat korábbi részeire. 
 
És ha a cselekmények nem is a legeredetibbek, valamint a harci jelenetekben is láthatunk remake jellegű megoldásokat, a hetedik rész elképesztő hatása egészen biztosan működni fog abban a kicsit több, mint két órában. Ez pedig annak köszönhető, hogy h-a-t-a-l-m-a-s minden, gyakorlatilag a székbe szegez annak a hihetetlenül kidolgozott és organikus világnak a - nincs jobb szó rá - hatalmassága. Így azt fogjuk majd észrevenni magunkon, hogy amikor a történet vagy a párbeszéd nem is köt le annyira, a mozivászon szélein is a feltáruló univerzum részleteit fogjuk csodálni.
 
Az ébredő Erő tehát megnyilvánult, valóban felébredt a Star Wars ereje, és monumentalitásában megmutatta magát. Ha lesznek is olyanok, akik fanyalogni fognak a kiszámíthatósága vagy a nagy drámák hiánya miatt (bár azért az is akad, ezt garantálhatjuk), abban egészen biztosan mindenki meg fog egyezni, amikor felkapcsolódik a villany a moziteremben, hogy mennyire szívesen lennénk akár csak egyetlen napig is az Ellenállás vagy az Első Rend oldalán, de akár egy kisebb bolygó ezeréves szórakozóhelyének bárpultjánál is.