Mecsetnél hajtottak a tömegbe Londonban, elfogták a sofőrt

Szándékos gázolásnak tűnik, a mecsetből érkezők voltak célpontban.

Az incidens a Finsbury Park közelében működő mecset muszlim kulturális központja mellett történt a Seven Sisters Roadon. A Scotland Yard közölte, hogy a gázolásnak számos sérültje van, és egy személyt őrizetbe vettek. Theresa May brit miniszterelnök rettenetes incidensnek nevezte hétfő hajnali nyilatkozatában a történteket.

Az Evening Standard című londoni napilap online kiadásának értesülése szerint a gázolás után a furgon vezetője, egy fehér férfi kiszállt a járműből és legalább egy embert megkéselt.

A legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun úgy tudja, hogy a támadásban tizenketten megsérültek, és valószínűleg ketten életüket vesztették. A BBC szerint van egy halálos áldozat.

A The Sunnak nyilatkozó szemtanúk közül egyesek azt mondták: úgy látták, hogy az őrizetbe vett férfi két társa elfutott a helyszínről.

Egybehangzó médiaértesülések szerint a furgont egy walesi haszonjármű-kölcsönző cégtől bérelték. Ezeket az értesüléseket a londoni rendőrség hétfő hajnalig nem erősítette meg.

A furgon vezetőjét szemtanúk szerint a járókelők a földre teperték, és a kiérkező rendőrök őrizetbe vették.

Június elején három muszlim terrorista egy furgonnal a London híd járdájára hajtott fel, ahol gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén sok embert megkéselt. Ebben a támadásban heten életüket vesztették, 48-an megsérültek. A kiérkező fegyveres rendőri egység mindhárom merénylőt az első bejelentéstől számított nyolc percen belül agyonlőtte.