Megfigyeltette munkatársai online tevékenységét a Tesla

Megfigyeltette munkatársai online tevékenységét a Tesla

A Tesla egy pr-cégnek fizetett azért, hogy megfigyelje alkalmazottai egy Facebook-csoportját és általános közösségi médiás tevékenységét – írja a Forbes a CNBC-re hivatkozva. A cikk szerint az amerikai techcégnél 2017-2018 körül erős szakszervezeti törekvéseket tapasztaltak, melyeket Elon Musk és a vezetés nem támogatott.

A CNBC a megfigyeléssel megbízott MWW könyvelésében talált olyan nyomokat, mely szerint a megbízót kifejezetten az igazságtalan munkakörülmények és egy zaklatási ügyről zajló beszélgetések érdekelték. Három, a lehallgatás idején a fremonti gyárban dolgozó munkatárs szerint többen tudhattak a megfigyelésről, mert kollégáik tanácsolták nekik, hogy ne jelöljék be a főnökeiket a különböző platformokon, és csak olyan alkalmazotti csoportba lépjenek be, aminek minden tagját ismerik – írja a cikk.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A Tesla kommunikációs irányelvei szerint a vezetőség nem követheti az alkalmazottak online tevékenységét, hacsak nincs kifejezett üzleti indoka erre. Igaz, az is az irányelvekben van, hogy az alkalmazottak nem beszélhetnek online a cég belső ügyeiről, mert „nagyobb esélyük van a megoldásra, ha hivatalos céges csatornákon kezelik a panaszokat.”