Frappáns emléket állított a 2020-as tésztapániknak a Kétfarkú Kutya Párt

Frappáns emléket állított a 2020-as tésztapániknak a Kétfarkú Kutya Párt

A koronavírus kapcsán megindult bevásárlási roham emlékére „díszített fel” egy unalmas, zöld színű távfűtési kiszellőzőt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. A trollkodásairól ismert viccpárt az ARTunk a STREETnek projekt keretében egy Kerepesi úton levő háromosztatú ipari létesítményt „konzervekké” festett át, az alkotásnak a Koronás étkeink – vásárlási apokalipszis címet adták.

Ez egy sajátos irányító torony, mely emlékeztető arra nézve, hogy a spájzban, almáriumban ezek a konzervek mindig ott legyenek és akkor elkerülhető a világ vége, jöhet az örök élet

– írják Facebook-oldalukon, melynek fotógalériája a műalkotás folyamatát az elejétől a végéig bemutatja.

A „tésztapánik” nagyjából másfél hete tört ki, több hipermarket polcairól is elfogytak a tartós élelmiszerek (tésztafélék, konzervek, liszt, rizs, étolaj stb.). A hipermarketláncok próbálták megnyugtatni a vásárlókat, de a G7 gazdasági szakportál cikke utalt arra, hogy ezen kereskedelmi egységeknek a beszállítói tervezése nincs felkészülve ilyen anomáliákra.

Tésztapánik: nyugtatnak az áruházláncok, de vannak aggályok

Mint arról tegnap lapunk is beszámolt, a koronavírus terjedésének hírére több hipermarketlánc üzleteiben hiány alakul ki tartós élelmiszerekből. Olvasóink két fővárosi és egy agglomerációbeli hipermarketről számoltak be. Két fővárosi és egy Budapest környéki hipermarketet is teljesen kifosztottak - olvasóink beszámolója szerint már csak elvétve lehet tartós élelmiszert találni.

A félelem félig-meddig be is igazolódott, ugyanis a magyarországi Tesco a múlt héten mennyiségi limitet vezetett be az online vásárlásoknál.

Tésztapánik: „mennyiségi limitet" vezetett be a Tesco az online vásárolt élelmiszereknél

Az Index olvasói a portálnak azt jelezték, több terméknél - főleg élelmiszereknél - megváltoztak az online vásárlási feltételek, nem lehet annyit rendelni, mint a koronavírus okozta „tésztapánik" előtt. A lap ellenőrizte a hipermarket weboldalát, és azt tapasztalták, számos termékből valóban legfeljebb hat darabot lehet rendelni. Megkeresésükre a Tesco azt válaszolta: