Tiborcz István megvált hatalmas budai luxusvillájától, az üzlettársához került

Tiborcz István megvált hatalmas budai luxusvillájától, az üzlettársához került

A miniszterelnök veje a hegyvidéki, 1500 négyzetméteres ingatlanát egy a budai Várban található műemlék épületre cseréli.

Tiborcz István eladta 1500 négyzetméteres, budai hegyvidéki ingatlanát Szécsényi Bálintnak, az Equilor-csoport meghatározó tulajdonosának – írta meg a hvg360.

A kormányfő veje még 2017-ben vásárolta meg és alakította át a Virányoson lévő, hatalmas luxusvillát, egészen a közelmúltig az volt a lakcíme is.

Nemrég azonban a budai Várba jelentkezett át egy műemlék épületbe, amely szintén jelentős átalakításon esett át.

A lap szerint a luxusingatlan vevője, Szécsényi Bálint egyébként „körön belüli”. A két üzletember tevékenysége ugyanis számos ponton kapcsolódik egymáshoz,

végső tulajdonosként pedig az Equilor Befektetési Zrt. a közös vállalkozásuk, amelybe Tiborcz két évvel ezelőtt a Gránit Bankon keresztül szállt be 50 százalék plusz egy szavazatnyi részesedéssel.

Mint a hvg260 felidézte, az amerikai Bloomberg hírügynökség egy éve írt arról, hogy az Equilor-csoportból az a pénzügyi vállalkozás ad tanácsot a kormánynak a Budapest Airport felvásárlása ügyében, amelyre közvetve Tiborcz Istvánnak is befolyása van.

(Címlapkép: Tiborcz István - Béli Balázs/Alfahír)