Tiborcz Istvánnak köszönhetjük majd a dús hajunkat: Orbán veje meghódítja a szépségipart is

Tiborcz Istvánnak köszönhetjük majd a dús hajunkat: Orbán veje meghódítja a szépségipart is

Tiborcz István, a szépségipar nagyura. Ízlelgessük ezt a mondatot, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök veje hajápolási termékekkel hódítja majd meg többek között az amerikai piacot. Erre a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalán megjelent dokumentumból lehet következtetni, írja a 444.

 {block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Eszerint A Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Főnix Magántőkealap a Kallos Holding Kft. részére nyújtott tőkebefektetés és a Kallos Holding Kft. által történő üzletrészvásárlás eredményeként közvetett egyedüli negatív irányítást szerez a Kallos Cosmetics Kft. felett.

Május 3-án jelentette be a GVH-nak a Diófa, hogy tulajdont szerez a Kallos Cosmetics Kft.-ben. Az egyedüli negatív irányítás azt jelenti, hogy önálló döntéshozatalra nem, csak a döntéshozatal blokkolására képes. Az március 14-én derült ki, hogy Tiborcz cége, a BDPST Capital Zrt. már alá is írta az üzletrész-adásvételi szerződést a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt. megvásárlásáról. A Diófa pedig legalább három magántőkealapért felel - írja a lap.

A Kallos termékei között szerepelnek a samponok, a hajfestékek, a testápolók, a szappanok, a tusfürdők, a körömlakkok és a szempillafestékek. Jelenleg Európa 19 országában, Kanadában és az Egyesült Államokban is jelen vannak, termékeik pedig Magyarországon és Romániában is piacvezető a professzionális hajápolási termékek szektorában - írja a cég bemutatkozásában.