Hiába van bűnügyi zár alatt a mátraházai hotel, Tiborcz cége így is felvásárolta Mészárostól

Hiába van bűnügyi zár alatt a mátraházai hotel, Tiborcz cége így is felvásárolta Mészárostól

Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cégcsoportja, a BDPST Hotel Management Kft. novemberben átvette egy Mészáros Lőrinchez tartozó cégtől a Lifestyle Hotel Mátra működtetését, valamint megvásárolta a szállodát tulajdonló céget is - írja a 24.hu.

A lap emlékeztet rá, hogy Tiborcz cége szeptemberben és októberben már öt egységet szerzett meg, köztük egy spanyolországi négycsillagos szállodát, két ausztriai síhotelt és egy budapesti belvárosi szállót. 

A mátraházi hotel esetének érdekessége, hogy miközben a költségvetés támogatja a felújítását, és a NER jeles személyiségei között cserél gazdát, évek óta bűnügyi zár alatt van a tulajdoni lapja szerint.

Ugyanis a hotel korábban Bérc Hotel néven működött és a Quaestor-csoport alá tartozott, csakhogy 2015-ben, amikor a Tarsoly Csaba által irányított brókercég hatalmas botrány közepette becsődölt, annak ingatlanjait zár alá vette a rendőrség, köztük a Lifestyle Hotelt is. A 24.hu azt írja, idén júniusban erősítették meg a tulajdoni lapján, hogy a zárlat továbbra is hatályban van, és feloldása attól függ, hogy a rendőrségi vizsgálat vagy a bírósági eljárás milyen eredménnyel ér véget.

Ennek ellenére a hotelt Mészáros Lőrinc 2018-ban mégis megszerezte, majd valahogyan tovább értékesítette azt, így Tiborcz már a harmadik hotelt vásárolta meg a Felcsúti polihisztortól.