Orbán Viktor veje, Tiborcz István újabb 215 millió forint uniós támogatáshoz jutott

Orbán Viktor veje, Tiborcz István újabb 215 millió forint uniós támogatáshoz jutott

Jelentős összegű, 215 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból Tiborcz István – írta a 24.hu. 

A portál a kormányzati pályázati nyilvántartásra hivatkozva arról számolt be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje ezúttal erdősítés támogatására kap pénzt. A projektleírás alapján a beruházást Brüsszel teljes egészében finanszírozza, tehát nem szükséges önrészt fizetnie a pályázónak.

Tiborcz István irodája a 24.hu megkeresésére azt írta, az erdőtelepítés által egyfajta „zöldfolyosókat” hoznak létre, amivel hatékonyan támogatják a védett területeken kívül is a természetes vagy természetközeli élőhelyeket. A betelepítendő helyszínről azt közölték, hogy olyan területeken erdősítenek, amelyek erősen erodáltak, 12–17 százalékos lejtésűek, és amelyek mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan alkalmasak. A kormányfő vejének irodája hozzátette azt is:

"Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje. Ebben a szegmensben számos család megélhetését folyamatosan biztosítja a sikeres vállalkozás."

Az elmúlt években több mint 360 millió forint vissza nem térítendő európai uniós agrártámogatást nyert el a miniszterelnöki vő.