Nőverő fideszes aktivista borzolja a kedélyeket Debrecenben, a Jobbik szerint vállalni kell a felelősséget

Nőverő fideszes aktivista borzolja a kedélyeket Debrecenben, a Jobbik szerint vállalni kell a felelősséget

Ahogyan arról már korábban az Alfahír is beszámolt, Tikász Ferencről az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság megállapította, hogy 2019-ben egy Majka koncerten ittasan bántalmazott egy jobbikos nőt, amiért a bíróság garázdaság, könnyű testi sértés és becsületsértés vétségében bűnösnek találta.

Hétfő délelőtt sajtótájékoztatót tartott Debrecenben Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni alelnöke és Salamon Gergő, a Jobbik regionális igazgatója az immáron jogerősen elítélt Tikász Ferencről, a berettyóújfalui Fidelitas volt elnökéről. 

Tikászt július 2-án jogerősen is elítélték garázdaság bűntette, becsületsértés vétsége, könnyű testi sértés vétsége vádpontokban, valamint 600.000 forintos pénzbüntetést is kapott.

Mint megírtuk, a tárgyalás első fokon már lezajlott, amikor Debrecen fideszes vezetése szerződést kötött vele a Future of Debrecen program kapcsán több, mint 6 millió forint értéke. Megbízása a FoT webes munkálataira vonatkozott. Emiatt Herpergel Róbert levélben fordult Debrecen polgármesteréhez, állásfoglalást kérve Tikász Ferenc előélete kapcsán. A választ írásban Debrecen jegyzője küldte el számára, amiben arra hivatkoztak, hogy a Tikásztól bekért erkölcsi bizonyítványban nem volt nyoma előéleti problémáknak.

Herpergel ezt azért is furcsálta, mert 2018-ban Tikásznak már volt ügye egy hasonló cselekmény miatt. Végül a város észhez tért és levették Tikászt a projektről, bár Herpergel elkeserítőnek tartja, hogy ha nem kezdi el piszkálni az ügyet, akkor a város a mai napig szerződésben állna Tikász Fernccel. Innentől kapcsolódott be a történetbe a magát már többszörösen lejárató debreceni Fidelitas.

Salamon Gergő elmondta,

a debreceni Fidelitas tagtoborzó videót rakott fel május 28-án az oldalára, valamint a központi oldalra. Ebben a videóban 2 olyan fotó is található amin Tikász Ferenc szerepel, pedig ekkor már országosan ismert volt a koncerten történt nőverés ügye.

Nőverés miatt első fokon elítélték a Fidelitas volt berettyóújfalui elnökét, mégis szerepel a fiatalokat toborzó videóban

Május 28-án a Fidelitas Facebook-oldalán tett közzé egy videót, melyben igyekszik kedvet csinálni a fiataloknak ahhoz, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A toborzóvideó kísérőszövegében azt olvasni: A Fidelitas tenni akaró, hazaszerető fiatalokkal teli, valódi térben létező, pezsgő és aktív közösség, egy nagy család.

A debreceni Jobbik levélben fordult emiatt Kiss Norbert helyi Fidelitas elnökhöz a következő kérdésekkel:

  • Helyénvalónak tartja-e, hogy egy nő verési ügyben (akkor még) első fokon elítélt személlyel hirdetik a debreceni Fidelitast a közösségi felületeken?
  • Tervezik-e, hogy módosítják az említett videó tartalmát?
  • A debreceni Fidelitas elítéli-e a nők elleni erőszak minden formáját?   

Ilyen alapvető kérdésekre annak ellenére sem érkezett válasz, hogy Herpergel Róbert többször is próbálta szóra bírni emailen azt a Kiss Norbertet, aki 2 hete még magabiztosan állította videójában, hogy "Debrecenben nincs Jobbik".

Ha nőverésről van szó és vállalni kell érte a felelősséget, akkor pedig Debrecenben nincs Fidelitas

- fogalmazott.

Salamon Gergő a sajtón keresztül  - mivel személyesen lehetetlen megtalálni őket - felszólította a debreceni Fidelitast, hogy kérjenek bocsánatot minden nőtől, amiért olyan személlyel népszerűsítik magukat, aki nőt ütött meg.

Nos, mindezek fényében az lenne a minimum, hogy

a "keresztény-konzervatív" Fidesz - amely oly' büszke arra, hogy támogatja és védi a családokat, a nőknek pedig esélyt biztosít a karrierépítésre - bocsánatot kérne, Tikász Ferenc pedig azonnal eltűnne a közéletből!