Három szavazókör behúzása elég volt a Fidesznek Tiszavasváriban

Szőke Zoltán 42 százalékot szerzett, Badics Ildikó 37-et.

Nem hivatalos eredmények szerint - amelyet azóta hivatalosan is megerősítettek - szoros versenyben, 1897-1676 arányban a fideszes Szőke Zoltán nyerte a tiszavasvári időközi polgármester-választást – értesült az Alfahír. Rajtuk kívül Rozgonyi Attilára 433, Munkácsi Mihályra 361, míg Nácsáné Kalán Eszterre 179 szavazat érkezett. A voksoláson 4609-en jelentek meg, az érvényes szavazatok száma 4546 volt.

A Fidesz egyébként a tízből mindössze három szavazókörben tudott többségbe kerülni a függetlenként induló korábbi jegyző, Badics Ildikóval szemben, de ez is elég volt a sikeréhez.

A legnagyobb arányú győzelmet az ország egyik legismertebb cigánykörzetét, a hírhedt Széles utcát is magába foglaló körzetben aratta a kormánypárt. Itt a fideszes jelölt a voksok 75 százalékát söpörte be – közölték forrásaink.

Úgy tűnik, nemcsak országos szinten, hanem helyben is hatásos volt az a hazugságkampány, mellyel az utóbbi időben – akár bírósági ítéletet is semmibe véve – próbálták lejáratni a Fidesz ellenében induló jelöltet.

A kormánypárti Origo egy régi hazugságával próbált beavatkozni a tiszavasvári polgármester-választásba

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen azután kell időközi polgármester-választást tartani a hétvégén, mert a pozíciót 2010 óta betöltő jobbikos Fülöp Erik országgyűlési mandátumot szerzett áprilisban. A polgármesteri címért 5 jelölt indul. A Jobbik Badics Ildikó jelenlegi jegyzőt támogatja, míg a fideszes kihívója Szőke Zoltán. (A másik 3 független jelölt gyakorlatilag esélytelen a győzelemre.

A kormánypárt attól sem riadt vissza, hogy az egyik képviselőjük nyugdíjas édesanyját használja fel riogatásra.

Minden aljasságot elkövet a Fidesz, hogy lejárassák a polgármesterjelöltként induló tiszavasvári jegyzőt

A vasárnapi voksoláson öten szállnak ringbe a szavazatokért: Badics Ildikó, Tiszavasvári jegyzője (a vele készült interjúnkat ITT olvashatja), Szőke Zoltán a Fidesz-KDNP színeiben, Munkácsi Mihály (az ő botrányos kijelentéseiről ITT olvashat bővebben), Nácsáné Kalán Eszter és Rozgonyi Attila függetlenként méreti meg magát.